Zeynep Çamcı ile Oyunculuk Üzerine

AJANS ÜNİVERSİTE- Burcu GÜLER

“Beni Böyle Sev” dizisinde Alper Saldıran ile başrolü paylaşan, gençlerin fenomen dizisi “Leyla İle Mecnun”da oynayan Zeynep Çamcı, üniversite yıllarını, oynadığı dizilerdeki karakterlerini ve sinema kariyerini İletim’e anlattı

Muğla’da 11 Aralık 1986’da doğan Zeynep Çamcı, İÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü mezunu. Yönetmenliğini Togan Gökbakar’ın yaptığı “Recep İvedik 2” filminde kısa bir rolle beyaz perdeye adım atan Zeynep Çamcı, “Leyla İle Mecnun” televizyon dizisinde iki sezon oynadı.Şimdi ise “Beni Böyle Sev” dizisinde, Alper Saldıranla başrolü paylaşıyor. Son olarak oynadığı “Meryem” filmiyle 50.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazanan Zeynep Çamcı ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Üniversite yıllarınız nasıldı? Hiç unutamadığınız anılarınız var mı?

Okul yıllarım çok güzel ve eğlenceliydi. Okuldaki ilk günümü, ilk filmimi, arkadaşlarımla birlikte çektiğimiz kısa filmleri, arkadaşlarımı, hocalarımı, gezdiğimiz festivalleri, hiç birisini unutamam.

Oyunculuk hep aklınızda var mıydı yoksa bölümü okuduğunuz zaman mı bu yolu izlemeye karar verdiniz?

Oyunculuk aklımda vardı ama okuldaki ilk yıllarımda böyle bir girişimim olmadı. Sonra arkadaşım Leona, çektiği kısa filmde bana rol vermişti. Ardından bir ekip olduk. Hocamız yönetmen Oğuzhan Tercan beni oyunculuk konusunda yüreklendirdi. Kısa filmler, bölüm oyunculukları derken oyunculuk serüvenim başladı.

“Kafamda Bir Yol Çizdim, İlk Adım Oyunculuk Oldu”

Üniversite yıllarında yönetmenliğini yaptığınız ve senaryosunu yazdığınız kısa filmler var. Okuldan sonra yönetmenlik ya da senaristlik alanında yoğunlaşmayı düşündünüz mü?

Evet, okul yıllarında yönetmenliğini ve senaristliğini yapmış olduğum kurmaca filmim “Muslukçu”, yine senaristi ayrıca oyuncusu olduğum “Sunday Boy” kurmaca filmim ödüller aldı. Yarışmalarda aday olan filmlerim de var. Ama düşündüm, kafamda bir yol çizdim ve ilk adım oyunculuk oldu.

IMG_9912

Özellikle gençler arasında fenomen hâline gelen “Leyla ile Mecnun” dizisinde yer almak, Onur Ünlü, Ali Atay, Ahmet Mümtaz Taylan ve diğer oyuncularla çalışmak nasıldı?

Bu dizide çalışmak çok güzeldi. Ekip olarak eğlendiğimiz dakikalar çoktu. Ayrıca bütün oyunculardan öğrendiğim birçok şey oldu. Bütün “Leyla ve Mecnun” ekibine tekrar sevgi ve saygılarımı gönderiyorum.

“Leyla ile Mecnun”, “Emir’in Yolu” dizilerinde yardımcı oyuncuydunuz. Şimdi ise “Beni Böyle Sev” dizisinde başrol oynuyorsunuz. Set çalışmaları nasıl gidiyor?

“Beni Böyle Sev” mutlu çalıştığım bir ekip. Set çalışmaları iyi gidiyor. Biraz yoğunuz ama yeni bölümleri çekmeye devam ediyoruz.

Meryem filminde oynarken zorlandığınız sahneler var mıydı?

Evet, zorlanacağımı düşündüğüm, zorlandığım sahneler oldu. Ama yönetmen Atalay Taşdiken başta olmak üzere bütün ekip bana inandı ve çok destek oldu. Bu destek sayesinde bu sahneleri oynarken daha rahattım.

Filmografinizde yer alan, oynadığınız karakterlerden sizi en çok hangisi etkiledi?

Oynadığım karakterlerin hepsinden etkilendiğimi söyleyebilirim. Zeynep benim ilk göz ağrım, Sedef’i çok sevdim, Can törpüledi, Ayşem büyüttü, Meryem içime işledi.