Yeni Öğrenciler İçin Erasmus Toplantısı Yapıldı

Ajans Üniversite- Sümeyye YAMAN

“İstanbul Üniversitesi Bahar Dönemi Erasmus Toplantısı” Güzel Sanatlar Bölümü’nde gerçekleştirildi

2013-2014 Bahar Dönemi’nde gelen öğrenciler için yapılan Erasmus toplantısı İstanbul Üniversitesi’nin Erasmus kulübü olan Existanbul tarafından 20 Şubat Perşembe günü, Güzel Sanatlar Bölümü’nde düzenlendi.

asdsaddsasad

Toplantıda İÜ Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Sevinç Hatipoğlu, öğrencilere İstanbul Üniversitesi’nin tarihi ve akademik konular hakkında bilgi verdi.  Esn Existanbul Başkanı Caner Arabacıoğlu, sunumunda Esn ve Existanbul’un görevlerinden söz etti. Yönetimini ve üyelerini tanıttı. Existanbul Etkinlik Koordinatörü Eralp Elçin, geçmiş etkinlikleri gösteren tanıtımlara yer verirken bu dönem yapılacak etkinlikler hakkında konuştu. Güz dönemi Erasmus öğrencisi olan Nicola Reggente, şehir ve okul hakkında tecrübelerini aktardı. Existanbul kurucusu Recep Alparslan Ceylan ise kapanış konuşmasını yaptı.

ESN ve Existanbul nedir?

Erasmus Student Network (ESN) Avrupa’daki en büyük uluslararası öğrenci derneklerinden biri. Değişik seviyelerde öğrenci değişimini destekleyip geliştirerek daha hareketli ve esnek eğitim çevresi sağlamak ve yurtdışına çıkma imkanına sahip olmayan öğrencilere de kültürlerarası bir tecrübe sağlamak için çalışıyor.

İstanbul Üniversitesi’nin Erasmus kulübü olan Existanbul, 2010 yılında kuruldu ve Ekim 2010’daki Ulusal Platform’a katılan bütün şubelerin onayını olarak ESN bünyesine resmi olarak katıldı. ESN Existanbul, gönüllü olarak yıl boyunca 400’den fazla öğrenciye oturma izni, mobil cihaz kaydı vb. konularda yardımcı oluyor ve bunun yanında gelen öğrencilere partiler ve etkinlikler organize ediyor. Çoğu eski birer Erasmus öğrencisi olan Existanbul üyeleri, bir Erasmus öğrencisinin bakış açısıyla, yeni gelen öğrencilere her türlü yardımı gönüllü olarak yapmaya çalışıyor.