Yarı Final Yolunda Herkes Avcılar’a

AJANS ÜNİVERSİTE-Serhan SEVİN

Kadınlar Basketbol Ligi Play-Off serisi ikinci karşılaşmasında Adana Botaş’ı deplasmanda yenerek seriyi 1-1’a getiren İstanbul Üniversitesi BGD yarı final için parkeye çıkıyor. Saat 16.00’da başlayacak mücadele Avcılar Kampüsü Prof. Dr. Turgay Atasü Spor Salonu’nda oynanacak.

İstanbul Üniversitesi BGD Kadınlar Basketbol Ligi Play-Off serisi ikinci karşılaşmasında Adana Botaş’a konuk oldu. Temsilcimiz salondan 64-84 galip gelerek skoru 1-1’e getirdi ve yarı final şansını İstanbul’a taşıdı. Adana Botaş ve İstanbul Üniversitesi BGD, Tkbl Play-Off Çeyrek Final ikinci maçında karşı karşıya geldi. Adana’da oynanan karşılaşmayı 64-84 kazanan konuk ekip, seride durumu 1-1’e getirdi. Karşılaşmanın ilk çeyreği İstanbul Üniversitesi BGD’nin üstünlüğü ile sona erdi (11-19). Maçın ikinci çeyreğinde İstanbul Üniversitesi BGD, üst üstte bulduğu sayılar ile ilk yarıyı önde tamamladı (26-38). Karşılaşmanın üçüncü çeyreğinde aradaki sayı farkını kapatmak isteyen Adana Botaş bunda başarılı olamadı (43-58). İstanbul Üniversitesi son çeyrekte de üstünlüğünü koruyarak 64-84 ile galibiyete uzandı. Son yarı finalisiti belirleyen karşılaşma ise bugün Prof. Dr. Turgay Atasü Spor Salonu’nda oynanacak. Karşılaşmanın başlama saati ise 16.00. Mücadele Tbf Tv ve Sun Rtv’den naklen yayınlanacak. İstanbul Üniversitesi mücadeleye kazanması halinde Galatasaray Odeabank’ın rakibi olacak.

Yarı Final Karşılaşmaları 17 Nisan’da Başlayacak

Çeyrek Final eşleşmelerinde rakiplerini 2-0 ile geçen Kayseri Kaski, Galatasaray Odeabank ve Fenerbahçe adlarını Yarı Finale yazdırmıştı. Bu üç takım da Kadınlar EuroLeague Final 8 için 7-13 Nisan tarihlerinde Ekaterinburg’ta olacağı için Tkbl Play-Off turuna bir süre ara verilmiş olacak.