AJANS ÜNİVERSİTE- Esra Mutlu
Fotoğraf- Burcu Güler
İÜ İstanbul Araştırmaları Ana Bilim Dalı ve Vakıf Araştırmaları Merkezi’nin organize ettiği VAKAR Vakıf Araştırmaları Paneli İÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Araştırmaları Ana Bilim Dalı ve Vakıf Araştırmaları Merkezi ortaklığında düzenlenen ‘Vakıf Araştırmaları Paneli’ 28 Ocak Salı günü İÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panel, Fetih Hayır Vakfı Mütevelli Heyeti’nden Barbaros Ceylan ve VAKAR Vakıf Araştırmaları Merkezi Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kala’nın açılış konuşmaları ile başladı.
Vakıflar Aracılığıyla Şenlendirme ve Kalkınma konulu panele gelen herkese ve VAKAR’ın kuruluşunda emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Ceylan, “VAKAR, sizlerin de desteğiyle tarihimize ve toplum sosyolojisine ilişkin vesile olacak çalışmalara katkıda bulunmaya devam edecektir. Aynı zamanda bugün konuşulacak olan ‘şenlenme’ kavramının akademisyenlerin önünde keşfedilmeyi bekleyen bir vaha olduğunu düşünüyorum ve panelimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.
Ceylan’ın ardından kürsüye çıkan İÜ İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi ve VAKAR Vakıf Araştırmaları Merkezi Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kala ise, “İş dünyası ile akademiyi buluşturarak Vakıf Araştırmaları Merkezi’ni kurduk. Faaliyetlerimiz yeni başladı. En önemli hedefimiz vakıflar araştırması yapan lisansüstü ve sonraki araştırmaları için bir araştırma fonu oluşturmak. Bu yıl da araştırma burslarını değerlendireceğiz. Bilimsel, objektif çalışmalar yapmak istiyoruz.” dedi ve panele katılanlara teşekkürlerini sundu.
Açılış konuşmalarının ardından ‘VAKAR Araştırmaları’ konulu 1. oturum Prof. Dr. Ahmet Kala başkanlığında başladı. Panelin ‘İslam Dünyasında Vakıflar Aracılığıyla ‘Şenlendirme’ ve Kalkınma’ konulu 2. oturuma geçildi. Oturum sonunda araştırmalarla ilgili sorular cevaplandırıldı.