Ustaların Şiirlerinden Seçmeler ile Şiir Dinletisi Gerçekleşti

AJANS ÜNİVERSİTE – Erhan ERKİP, Oğulcan ÇOKSAYAR

Avrasya Kulübü ile Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümünün katkılarıyla düzenlenen şiir dinletisinde Türk edebiyatındaki usta şairlerden seçilen şiirler, bölüm öğrencileri tarafından okundu. Etkinliğe, açılış konuşmasını yapmak için Yrd. Doç. Dr. Ayşe Balkan katıldı. Katılımın, beklentisinin çok üzerinde olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Balkan, “Seçilen şiirlerin tümü aşk temalı… Müzisyenlerimiz eşliğinde; farklı ustalardan, aşkın farklı hallerini sunmak için sözü bitireyim” dedi. Dinletiye Aydın Üniversitesi’nden katılan müzisyenler eşlik etti.

_DSC0046

Etkinlikte Mevlana Celaleddin-i Rumi, Orhan Veli Kanık, Mehmet Akif Ersoy, Nazım Hikmet Ran, Haydar Ergülen, Didem Madak, Bahattin Karakoç, Cahit Zarifoğlu, İbrahim Tenekeci, Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç ve Turgut Uyar’a ait şiirler okundu.