“Uluslararası Kütüphanecilik Etkinliği” Gerçekleştirildi

AJANS ÜNİVERSİTE- Ozan ÖZEN

“Uluslararası Kütüphanecilik Etkinliği” İstanbul Üniversitesi (İÜ) Edebiyat Fakültesi Kurul Odası’nda gerçekleştirildi

Madrid Complutense Üniversitesi (İspanya) Dokümantasyon Fakültesi öğretim üyeleri; Prof. Dr. Antonio Carpallo-Bautista ve Prof. Dr. Esther Burgos-Bordonau’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Antonio Carpallo-Bautista; Mudéjar ciltçiliği İspanyol ciltçiliğinin en popüler stili olduğuna değindi ve uzun süre devam eden Hristiyan, Yahudi ve özellikle Müslüman akımlarıyla Akdeniz süslemeleri İspanya’da yeniden yorumlandığını,  bu akımlar; Toledo, Barselona ve Zaragoza gibi İspanya’daki şehirlerden, Napoli gibi diğer Akdeniz şehirlerine kadar 15. yüzyılda yayıldığını açıkladı. Bautista bu çalışmasında ayrıca eski kitaplardaki heraldik elementler ve unsurların, mülkiyet işaretlerinin yanı sıra İber Yarımadası’nda kitap ciltlerinde karşılaşılan yapısal ve usul akımlar başta olmak üzere farklı süsleme yapılarını tanımladı.

_DSC0370

Prof. Dr. Esther Burgos-Bordonau ise sunumunda İspanya Milli Kütüphanesi’nin çalışmalarının 20. Yüzyıla dayandığını ve kütüphanede 30 milyona yakın belge olduğunu ve milli kütüphanenin İspanya’nın başlıca ortamlarından birisi oluşunu vurgulayarak sunumuna şu şekilde devam etti: “ İspanya Milli Kütüphanesi’nde iki ana bölüm vardır. Bunlar; Barbieri Salonu ve Cervantes Salonu’dur. Barbieri Salonu’nda geçmişten günümüze müzik eserleri yer alırken Cervantes Salonu’nda el yazması eserler bulunmaktadır. Zafer Marşı’da İspanyol Milli Kütüphanesi’nin açılmasıyla bestelenmiştir.”

_DSC0386