Uluslararası 2. Türk Hukuk Tarihi Kongresi Yapıldı

AJANS ÜNİVERSİTE- Halil SAÇ

İÜ Rektörlük Binası Doktora Salonu’nda 13 Mayıs günü İÜ Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümü Hukuk Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fethi Gedikli’nin açılış konuşması ile başlayan kongreye aralarında Rotterdam İslam Üniversitesi, Saraybosna Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Odessa National Law Academy, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi’nin bulunduğu 10 yabancı üniversite ve toplamda 23 üniversite katıldı.

Ağırlıklı olarak Osmanlı Hukuku’nun değinildiği kongrenin birinci günü toplamda dört oturumun ilk ikisi İÜ Rektörlük Binası’nda üç ayrı salonda, son iki oturum ise İÜ Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

İÜ Kongre Kültür Merkezi’nde dört oturumda tamamlanan etkinliğin ikinci günü kapanış konuşmasıyla son buldu.