Türkiye -Belarus İlişkileri Yeni Bir Gelecek Perspektifi

İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü – Zeynep YAYLAK

İÜ Avrasya Enstitüsü’nde  “Türkiye-Belarus İlişkileri: Yeni Bir Gelecek Perspektifi” adlı sempoyum yapıldı. Sempozyum,  saat 10.00’da başladı.

Türkiye-Belarus ilişkilerinin ayrıntılı olarak ele alındığı ve başkanlığını Belarus Cumhurbaşkanlığı İdari Bilimler Akademisi, Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sergey Kizima’nın yaptığı sempozyuma; İÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Bal, Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, Belarus Devlet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Fakültesi Uluslararası Ekonomik İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Naatla  Yurova,  Mimar  Sinan  Güzel  Sanatlar  Üniversitesi Tarih  Bölümü  Öğretim Üyesi  Doç. Dr. İlyas Kemaloğlu, İÜ Avrasya Enstitüsü’nden Yrd. Doç. Dr. Selahattin Çitçi konuşmacı olarak katıldı.

belarus 1

“Belarus tarihine genel bakış”  konusuyla başlayan sempozyum, “Avrupa’nın Geleceğine Türkiye-Belarus İlişkilerinin Katkıları” başlığıyla devam etti.  Bugünkü aşamada Türkiye-Belarus ilişkilerinin ekonomik potansiyeli, potansiyelin altında gelişen işbirliği, Belarus-Türkiye ilişkilerinin Çin Yönü’nün konuşulduğu sempozyum,  Ukrayna-Türkiye ilişkilerinin kültür sanat ve edebiyat boyutunun tartışılmasıyla son buldu.

BHM_9972