TRT’nin 50. Yılında Radyo Paneli Gerçekleştirildi

AJANS UNİVERSİTE-Hilal ŞAHİN

FOTOĞRAF-Sümeyye YAMAN

 

TRT’ nin 50. yılı dolayısıyla düzenlenen “Radyonun Kamuoyu Oluşturma Gücü Dinleyici ve Yeni İçeriğiyle Radyo” paneli 6 Mayıs’ta, Galatasaray Üniversitesi Aydın Doğan Oditoryumu’nda, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Timisi’nin de katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Kitle iletişim araçları ve yapısal dönüşüm konusundan bahseden Prof. Dr. Timisi, radyonun kamuoyunu yeniden üreten kamu yayıncısı olduğunu söylerek, “Genel hedef kitle için 20.yy radyosunun günlük yayın şemasına baktığımızda, aslında herkesi kucakladığını görüyoruz. Dinleyici işine gidiyor, orada da radyosunu dinliyor. Evde kalan için de, çocuk için de önemli. Çocuk için, okula gitmeden önce çocuk saati, daha sonra arkası yarın ’20.yy’ın belki de 70’lere kadar diyebiliriz’ ev kadınları için bir kahve molası veriyor. Daha sonra öğle yemeği derken günü böyle planlayan bir iletişim aracı” şeklinde konuştu.

 

 

_DSC0114 yen ı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Radyo Bireye Sesleniyor

Kadınların radyo karşında geniş bir zaman geçirdiğini söyleyen Prof. Dr. Timisi, radyonun bireye seslendiğini belirtti ve şunları ekledi: “Radyo zamanla taşınabilir hale geldi. İşçiler toprağında dinleyebiliyor. Türkiye’deki radyoyu politika düzeyinde bir kenara bırakırsak radyo modern bireyin dostu.”

 

Dijitalleşmeyle birlikte radyo yapısının değiştiğini anlatan Prof. Dr. Timisi, “Artık yerel radyomuzu internetten dinlerken o yerel coğrafya içinde değiliz. Yeni kuşak başka bir radyoya tanıklık ediyor. Radyo artık daha güçlü, daha yaygın bir biçimde; teknolojinin sunduğu imkanlar radyoyu ve iletişim araçlarını başka bir yere taşıdı. Radyo kaybolmadı ve farklı bir biçimde yaşamaya devam ediyor” dedi.