AJANS ÜNİVERSİTE
Yerüstü Suları ile Yüzme ve Rekreasyon Amacıyla Kullanılan Kıyı Sularında Siyanobakteriler İçin Alarm Seviyelerinin ve Limitlerin Belirlenmesi, Müdahale ve Mücadele Yöntemlerinin Geliştirilmesi Projesi Eğitim Programı, İstanbul Üniversitesi ve Su Yönetimi Genel Müdürlüğü işbirliği ile İstanbul’da düzenlendi.
Programda konuşan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu, Türkiye’nin su kaynakları konusunda fakir bir ülke olmadığını söyleyerek bu rezervlerin iyi planlanmaması halinde yönetilemeyeceğine dikkat çekti. Kadıoğlu, su kullanma ve koruma dengesini çok iyi bir şekilde ayarlamak gerektiğini ifade etti.
“Su yönetiminde izleme ve denetleme de çok önemli. İzlemediğiniz ve denetlemediğiniz bir şeyin ne olduğunu bilemezsiniz Dolayısıyla gözlem yapacağız ve sonucunda da yaptırımı olacak. Bu yaptırımları, İzleme ve denetim yapan mercilerimiz yapacaklar. Ülke olarak bunların hepsini bir arada yaptığımız zaman su konusunda başarılı olabiliriz.” şeklinde konuşan Kadıoğlu, Türkiye’de kişi başına düşen yıllık su miktarının 1500 metreküpün altında olduğunu ve bu rakamın 2023 yılında alarm seviyesi olan 1300 metreküp seviyesine düşmesinin beklendiğini ifade etti. Kadıoğlu, alarm seviyesine gelinmeden çok iyi yönetim ve uygulamalar sergilenmesi gerektiğine dikkat çekerek, bu uygulamaların ilgili tüm kurum ve kuruluşların desteği ile gerçekleşeceğine olan inancını dile getirdi.
Kadıoğlu’nun konuşmasının ardından eğitim programı, Su Yönetimi Genel Müdürü Cumali Kınacı’nın konuşması ve akademisyenlerin sunumlarıyla devam etti.
Kaynak: AA