Spor Hukuku Sempozyumu Gerçekleştiriliyor

AJANS ÜNİVERSİTE – Erkut KILIÇ

İÜ Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyum açılış konuşmalarıyla başladı. İÜHF Dekanı Prof. Dr. Adem Sözüer ve İÜHF KSK Başkanı Sercan Poyraz’ın açılış konuşmalarının peşine başlayan ilk oturuma Prof. Dr. Sözüer başkanlık yaptı. Spor ve Hukuk İlişkisi başlıklı ilk oturumda Avukat Mert Yaşar, Avukat Emin Özkurt ve GS Basketbol Takımı Sporcusu ve Hukukçu Şebnem Kimyacıoğlu söz aldılar.

İÜHF Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Evren Koç başkanlığındaki ikinci oturumda ise Türkiye’de ve Dünya’da Sporun Yapılanması başlıklı konuşmalar yapıldı. Oturumda ilk sözü Spor Genel Müdürlüğü (SGM) 1. Hukuk Müşaviri Cafer Geyik aldı. Geyik, Gençlik Spor Bakanlığı (GSB), SGM ve bağımsız federasyonlar hakkında bilgi verdi. Geyik ayrıca GSB tarafından gerçekleştirilecek yatırımlardan da bahsetti.

Türkiye Paralimpik Komitesi (TPK) Başkanı Yavuz Kocaömer ise TPK hakkında bilgiler verdi. TPK’nin kendi çabaları ile 2002’de kurulduğunu söyleyen Kocaömer, Türkiye’de engelli spor federasyonunun ise 1990 yılında kurulduğunu belirtti. Avukat ve Türkiye Milli Olimpiyat (TMOK) Komitesi Spor Hukuku Komisyonu Üyesi Alpay Köse ise TMOK ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) hakkında bilgiler verdi. Köse IOC’ye üye 203 ülkenin olimpiyat komitesi olduğunu bunun da sporun önemini belirttiğini söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu Eski Hukukçusu Avukat Ergin Akçay ise Türkiye’de futbol yapılanması hakkında bilgi verdi. En son söz alan Kadir Has Spor Çalışmaları Merkezi Müdürü Emir Güney de Uluslararası Federasyonların Yapılanması-Yetkileri ve Ulusal Federasyonlarla İlişkisi başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi.