“Somuncu Baba” Filmi Galası Yapıldı

AJANS ÜNİVERSİTE – Ozan ÖZEN

Fotoğraf- Ferhat KORKMAZCAN

İÜ Mezunu Kürşat Kızbaz’ın filminin galasına ilgi yoğun oldu. İstanbul Valisi Vasip Şahin’in de katılım gösterdiği galaya İÜ İletişim Fakültesi’nden Prof. Dr. Suat Gezgin, Prof. Dr. Ceyhan Kandemir, Prof. Dr. Aslı Yapar Gönenç ve Prof. Dr. Özgür Gönenç, İÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ümit Sarı, Yrd. Doç. Dr. Mesut Aytekin ve Yrd. Doç. Dr. Onur Akyol ve pek çok akademisyen katıldı.

Kürşat Kızbaz

İÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sarı filmle ilgili olarak, insanoğlunun ömrünü hep bir sırrın peşinde koşarak geçirdiğini ifade etti. Filmde Anadolu’nun birçok şehrinde nam salmış Somuncu Baba’nın aşkın sırrına uzanan yolda başından geçenleri izlediklerini de aktaran Yrd. Doç. Dr. Sarı, Şeyh Hamid-i Veli nam-ı değer Somoncu Baba’nın dediği gibi “Mesele ateşte yanmak değil, mesele bir gönülde yer almaktır” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Somuncu Baba Filmi Hakkında

Yönetmenliğini Kürşat Kızbaz’ın yaptığı filmde Furkan Palalı, Gürkan Uygun, Saruhan Hünel, Sinan Albayrak, Kenan Bal, Emin Olcay, Haldun Boysal, Tuvana Türkay, Ali Sürmeli, Suna Selen, Serdar Yeğin, Fırat Tanış, Yunus Emre Yıldırımer, Altan Akışık gibi ünlü isimler oyuncu kadrosunda dikkat çekiyor.

Öte yandan filmde Aksaray’ın önemli değerlerinden olan Şeyh Hamid-i Veli hazretlerinin hayatı anlatılıyor.