Sinema ve Din Sempozyumu’nun Bildiri Özetleri İçin Son Gün

AJANS ÜNİVERSİTE-Ayşenur FİDAN

Sinema ve din konusunda farkındalık oluşturmak, başta ilahiyat ve iletişim fakültelerindeki akademisyenler olmak üzere tüm sosyal bilimcileri bu alana dair fikir üretmeye teşvik etmeyi amaçlayan sempozyum, 21- 24 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek.

Her yıl farklı bir ülkede yapılması planlanan sempozyum, Marmara Üniversitesi ve Ensar Vakfı Değerler Eğitimi Merkezi’nin ev sahipliğinde Nebraska Omaha Üniveristesi’nin akademik katkısıyla gerçekleşecek.

“Sinema ve din eğitimi”, “Kur’an ayetlerinin sinemada kullanımı”, “sinema ve tasavvuf”, “sinema ve islamofobi” , “dindar bir sinema mümkün mü?” gibi çeşitli konuların ele alınacağı sempozyuma önerilen bildiri özetlerinin gönderimi için bugün son gün. Bilim kurulu tarafından değerlendirilecek bildiri özetleri www.sinemavedin.com web adresindeki kayıt formu aracılığıyla gönderilebilir.