“Sarı Nokta Hastalığı” Kısa Film Yarışması Başlıyor

AJANS ÜNİVERSİTE-Dilara YÜKSEL

“Sarı Nokta’ya Bir Nokta da Siz Koyun!” sloganıyla yola çıkan Sarı Nokta Hastalığı Kısa Film Yarışması başlıyor. Yarışma, genel ve üniversitelerin İletişim ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nde okuyan öğrencilerini kapsayan iki farklı kategoride yapılacak

Elli yaş ve üzeri yetişkinlerde görme kaybının başlıca sebebi olan Sarı Nokta hastalığı kronik ve ilerleyici bir hastalık olarak biliniyor. Hem yakın hem de uzağı görmeyi etkileyen bu hastalıkla ilgili, Türk Oftalmoloji Derneği bu konuda güncel tedavilerle görme kaybının engellenmesi ve hatta görmenin artırılmasının mümkün olduğunun altını çiziyor.

Seçici Kurulu’nu Prof. Dr. Jale Menteş ( TOD Medikal Retina Birimi Üyesi) , Hakan Yonat ( Yönetmen) , Nisan Akman (Yapımcı), Çağlar Gözüaçık ( Reklamcı-Kreatif direktör), Dr. Serhan Sevgi ( Novartis Medikal Depatman) oluşturduğu yarışmada iki kategoride düzenlenecek. İletişim ve Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencileri ve genel kategoride yarışanlar  en iyi film ödülünü aldıkları taktirde on bin TL’lik bir meblağın da sahibi olacaklar.

Novartis’in katkılarıyla düzenlenecek olan yarışmaya son katılım tarihi 12 Eylül 2014. Yarışma ve katılım koşullarıyla ilgili detaylı bilgi ve destek için sarinokta.org/kisafilmyarismasi adresinden bilgi edinilebilir.