Saint Petersburg Üniversitesi Öğrencileri İÜ’yü Ziyaret Etti

AJANS ÜNİVERSİTE- Sümeyye YAMAN
Fotoğraf- Özlem ÖNDER

Saint Petersburg Devlet ve Ekonomi Üniversitesi öğrenci ve öğretim üyelerinin katılımıyla İÜ İletişim Fakültesi’nde toplantı yapıldı.

Üniversiteler arasında ilişkileri geliştirmek için her yıl yapılan buluşmalardan biri de bu yıl 21 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirildi. Üniversitelerle ilgili karşılıklı bilgi alışverişinin yapıldığı toplantı, Saint Petersburg Devlet ve Ekonomi Üniversitesi öğrencileri, İletişim Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Valeria Takozov, Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Tatiana Ryabova, İÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esra Arcan ve Araş. Gör. Rabia Zamur’un katılımıyla yapıldı. Tercümanlığı Rus-Türk Kültür Merkezi Halkla İlişkiler Müdürü Üzeyir Özmen üstlendi.

Karşılıklı görüşmelerle, öğrencilerin birbirini tanımasının üniversitelerarası ilişkileri geliştireceğini söyleyen Prof. Dr. Valeria Takozov, “Öğrencilerle yılda bir kere ‘Geleceğin Gazetecileri’  adı altında yaptığımız çalışmalar eğitimlerine katkıda bulunuyor. Türkiye-Rusya ilişkileri politik ve ekonomi alanında iyiye gidiyor. Biz de bu çerçevede gazeteciliği önde tutmaya çalışıyoruz. Öğrencilerin Rusça eğitim alanında zorluk çekmeleri sebebiyle bu konuyu İngilizce yeni bir bölüm açarak aşmayı planlıyoruz. Öğrenciler eğitim için üniversitelerinden eğitim denkliği aldıktan sonra başvurabilecekler. Gelecek projeler için adım atmak gerekiyor” ifadelerine yer verdi. Toplantı sonrası öğrenciler İletişim Fakültesi’ni ve uygulama birimlerini  gezerek bilgi aldı.