Rock Kulübü Şenlikte Yeri Yerinden Oynattı

AJANS ÜNİVERSİTE- Elif Nur BİLGİÇ

Fotoğraf- Burcu BALKAN, Elif Nur BİLGİÇ

İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsünde bahar şenlikleri dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde İstanbul Üniversitesi Rock kulübü sahnesi kuruldu

Sahnenin ilk grupları Kampala ve Çıngar 8 Mayıs Perşembe günü konser vererek etkinliğin açılışını yaptılar. Sahneye çıkmadan önce Ajans Üniversite’ye röportaj veren gruplar kendilerini tanıttılar.

Tek Irk, Tek Ülke Tek Dünya, Tek Barış: Kampala

Grubun solisti Alperen Toprakoğlu,  Ajans Üniversite’ ye verdiği röportajda grup üyelerinin hepsinin Barış Manço dinleyerek büyüdüğünü ifade etti. Toprakoğlu grup ismine nasıl karar verildiğini şöyle aktardı:  “ Tek ırk tek dünya, tek barış, dünya barışı. Barış Manço bizlere hep bunları öğütledi. Biz de madem tek ülke tek dünya, dünyamızı biz seçelim dedik ve Uganda’nın başkenti Kampala’yı grup ismi yapmaya karar verdik.”

Üniversite şenliklerinde çalmanın grup için daha keyifli olduğunu belirten Alperen Toprakoğlu,  konserlere gelenlerin çoğunun grup üyelerinin tanıdıkları olduğunu ifade ederek üniversite şenliklerinde Kampala’yı tanımayan bilmeyen genç bir kitleye konser vermenin hem grubun tanınırlığını artırmak için yararlı olduğunu hem de şenliklerdeki genç kitleye hitap etmenin kendilerine iyi hissettirdiğini söyledi.

Röportajın ardından sahneye çıkan Kampala verdikleri konserde dinleyicilere eğlenceli anlar yaşattı.

burcu 3

burcusssssss

Çıngar Kampüste hardrock fırtınaları estirdi

Sahneye çıkmadan önce sorularımızı yanıtlayan grup Gitaristi Sanlı Ulaş, kendilerine özgü single parçaları ve bir besteleri olduğunu ifade etti. Bestenin sözlerinin Anıl Efe’ye ait olduğunu belirterek şarkının rock dünyasında tanınmış isimlerin yaşantısını anlattığını söyleyen Sanlı Ulaş, evrensel olması düşüncesiyle besteye İngilizce “Simple Life” adının verildiğini, besteye Berke Karakus tarafından bir klip çekildiğini belirtti.

Gerek Şenliklerde gerek üniversite dışı konserlerinde önceliklerinin kendi aralarında ve dinleyicilerle birlikte eğlenmek olduğunun altını çizen Sanlı Ulaş “  Şenliklerde seyirci bize katılabiliyorsa, eğlenebiliyorsa bizim için o gerçekten güzel bir konser oluyor. Şenlik ya da diğer konserler olarak ayrım yapmıyoruz” dedi.

İstanbul Üniversitesi Rock Kulübü Başkanı Korhan Mutludoğan, etkinliğin sonunda Ajans Üniversite’ye Konuştu

Alternatif sahne kurulmasaydı kendilerine ana sahneden sadece 40 dakika verileceğini söyleyen Korhan Mutludoğan, Sahneye çıkacak birçok grup olduğunu, sahne için bir grup seçip diğerlerini elemenin doğru olmayacağını belirtti. Bu etkinliğin bir yıl boyunca beklendiğinin ve kulübün en önemli etkinliklerinden biri olduğunun altını çizdi. Hem kulüp içinde kurulan müzik gruplarının hem de öğrencilerin şenlik etkinliklerini beklediklerini ifade eden Rock Kulübü başkanı süreçteki yardımlarından dolayı İstanbul Üniversitesi Öğrenci Kültür Merkezi (ÖKM) Koordinatörü Lütfü Karaca, ÖKM Müdürü Doç. Dr. Abdulkadir Emeksiz’e teşekkür etti.