Radyo Günlüğü Başlıyor

AJANS ÜNİVERSİTE-Esra MUTLU

Radyo İletişim Kurumsal İletişim Sorumlusu, Radyo Günlüğü Organizasyon Sorumlusu ve Kral Pop Radyo Programcısı Tuğçe Açıkgöz, sevilen isimleri ağırladığı programlarından ve Radyo İletişim olarak düzenledikleri etkinliklerden esinlenerek oluşturduğu Radyo Günlüğü projesinin içeriğini anlattı.

Projenin nasıl ortaya çıktığını anlatan Açıkgöz, “Radyo İletişim’de yayın yaptığım dönemde canlı yayın konuğu olarak ağırladığım birçok isim aslında öğrencilerin sohbet etmek, yakından tanımak istedikleri kişilerdi. Yayın sırasında aldığımız reaksiyon ile  ‘o zaman Radyo Günlüğü yapalım’ dedik. Gelen konuk ilgiden, katılımcılar samimiyetten oldukça keyif aldı.Böylece  Radyo günlüğü projesi 2013 yılından beri devam etmekte olan ve her yıl biraz daha büyüttüğümüz,daha fazla kişiye ulaştığımız bir proje olarak ortaya çıktı. Proje İlk kez Aşkım Kapışmak’ın katıldığı Kişisel Gelişim Semineri ile başladı. Daha sonradiksiyon atölyeleri, haber ve spor spikerliği sertifika programlarıyla devam ettik. Baktıkki öğrenciler samimiyetten memnun,  katılanlar hem bu kadar profesyonel kişilerden eğitim alıp hem de ücrete tabii tutulmadıkları için memnun, konuşmacılar ilgiden memnun. Biz de devam ettik” şeklinde konuştu.

“Hepimizin Biraz İçten Gülmeye İhtiyacı Var”

Projenin amacının zorlu bir süreçten geçtiğimiz dönemde biraz olsun insanları güldürebilmek olduğunu söyleyen Açıkgöz, şöyle devam etti: “Projenin tek bir amacı yok. Yaşadığımız zaman oldukça sıkıntılı, insanlar birbirini sevmiyor,birbirine tahammül edemiyor dolayısıyla sosyalleşemiyor.En ufak bir acıda akla ilk gelen ‘müzik dursun’ oluyor. Bunu kırmak bizim için önemli. Projenin katılımcılarına baktığınızda aslında hayatı radyodan geçmiş ya da hala devam eden, mutlaka müzikle yaşayan isimler. Sosyal medya üzerinden birbirini tanımadan hakaret eden, birbirini yeren sanatçıları aynı sahnede buluşturuyoruz, büyük adrenalin değil mi?Öğrenciler deseniz aynı durumda sanırım.Hepimizin biraz içten gülmeye, keyifli vakit geçirmeye hem de bunu yaparken gerçekten başka pencereden bakıp bir şeyler kapmaya ihtiyacımız var.”

Projeyi Öğrencilerin Tercihleri Yönlendirecek

Projenin içeriğinde gündemde ne varsa onun olacağını söyleyen Açıkgöz, içeriğe öğrencilerin de önerileriyle katkı sağlayabileceğini belirtti. Açıkgöz, “Radyo Günlüğü kapsamında, aslında gündemde ne varsa, onu, alanında en iyilerle tartışıyoruz eğleniyoruz ve tabi ki  öğreniyoruz. Yani spor da var, sanat da var,müzik zaten var. Aslında içeriği sınırlandırmak doğru olmaz, her yaştan her zevkten herkese hitap edebilen, keskin köşeleri olmayan  bir proje bu. Tıpkı öğrenciler gibi, rüzgar bazen yazarlardan yana esiyor bazen yönetmenlerden bazen sosyal medya fenomenlerinden bazen de yapımcılardan. Çok alakasız bir zamanda duyduğum bir cümle ya da dinlediğim bir şarkı bu projenin konularını belirleyebiliyor aslında.Radyo İletişim ekibi olarak sürekli temas halindeyiz. Herkesin bir fikri oluyor ve ekip olarak gerçekleştirmeye çalışıyoruz” dedi.

Radyo Günlüğü projesine katılacak sanatçıların dinamik, genç düşünen, sivri köşeleri olmayan ve samimi olan kişiler olması gerektiğine dikkat ettiklerini belirten Açıkgöz, “Aslında  sanatçıları ya da katılımcıları biz değil üniversite öğrencileri belirliyor. Aylar öncesinde sosyal medya hesaplarımızdan ‘Hangi Radyo Programcısı, Hangi Sanatçı, Hangi Konu’diye anket yapıyoruz çıkan sonuç, öğrencilerin görmek istediği kişiler oluyor. Artık aynı isimlerden aynı esprilerden aynı anılardan sıkıldık.Öğrenciler en iyi’yi istiyor biz de elimizden geldiğince o ‘en iyi’leri onlarla buluşturmaya çalışıyoruz.Bu yılın diğer yıllardan farkı şu: Bir konumuz var, yani gelen  konuk neyi konuşacağı bilerek geliyor ve en önemlisi aynı konuda farklı düşünen isimleri aynı anda aynı sahnede buluşturuyoruz ki bu da,  üniversite etkinliklerine bakıldığında çok da denenmiş ya da başarılabilmiş bir organizasyon değil” diye konuştu.

90’lar ve 2000’ler de Projede

Radyo Günlüğü projesine sadece şimdinin en iyileri değil, 90’lar ve 2000’lerin başında akıllara kazınan isimler de dâhil olacak. Açıkgöz, Selami Şahin’nden, Cengiz Kurtoğlu’na, Ahmet Çakar’dan Ceyhun Yılmaz’a kadar ağırlamayı planladıkları konuklar olduğunu söyledi.

Radyo İletişim tarafından yürütülecek projeye Kral Grubu’nun yanı sıra Üniversite Medya Birliği’nin de destek verdiğini ifade eden Açıkgöz, “Radyo İletişim projelerini  Üniversite Medya Birliği ile yürütmeye devam ediyor.Mükemmel projeler çıkaran, çok çok değerli insanlardan oluşan bir ekipten bahsediyoruz. Hiçbir zaman desteklerini esirgemediler projelerimizi en az bizler kadar sahiplendiler.Bu projede başta Atakan Şeniz olmak üzere Büşra Gülal’a tüm yardımları,destekleri için teşekkür etmek gerekir” şeklinde konuştu.

İlk Etkinlik 15 Aralık’ta

14 hafta boyunca sürecek olan Radyo Günlüğü projesinin ilk etkinliği 15 Aralık’ta İÜ İletişim Fakültesi Cep Sineması’nda gerçekleştirilecek. Etkinliğe moderatör olarak Kral Grubu’ndan aynı zamanda Klinik Psikolog Gökhan Çınar, Müzik Eleştirmeni Yavuz Hakan Tok, şarkıcı Simge ve İrfan Özata katılacak. Etkinliğin konusu ise müzikte taze kan olmanın avantaj ve dezavantajları olacak.