Toplantıya İÜ Rektörü Mahmut Ak başta olmak üzere birçok öğretim üyesi ve meslektaşı katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Alev Yılmaz yaptı. Prof. Dr. Emre’ye hayatı boyunca saygı ve sevgi duyduğunu ifade ederek, Prof. Dr. Emre’nin hayatına dair bilgiler paylaştı. Prof. Dr. Şükrü Öztürk ve Prof. Dr. Bahattin Çolakoğlu da Prof. Dr. Emre’nin bundan sonraki hayatına dair mutluluk ve sağlık temennilerinde bulundular.
Toplantıda konuşan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ise toplantıya katılan herkesi selamlayarak sözlerine başladı. Prof. Dr. Ak, “Üniversitemiz büyük bir marka, fakat bu yalnızca iki kelimeden oluşan bir marka değil. Bunun altında geçmişten günümüze taşınan gelenekler var. Biz de bunu sürdürmeye çalışıyoruz” dedi. Prof. Dr. Ak, “Sizin gibi dinç emekli olmuş hocaları görmek güzel, bu bizim için de bir teselli” şeklinde konuştu.
Doç. Dr. Alev Yılmaz, fotoğraf sunumu ile Prof. Dr. Sevinç Emre’nin ailesi ve hayatından kesitler sunarak tekrar söz aldı. “Hepimiz hayatımızın bir döneminde Sevinç hoca ile çalışma imkanı bulduk. Kendisi çalışkan, dakik, çok düzenli bir insandır. Son derece naziktir ve bugüne kadar kimseye kötü bir söz söylediği duyulmamıştır. Onu tanımak ve öğrencisi olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalı 2. Başkanı Prof. Dr. Aydın Türkmen de “Kariyerimizin şekillenmesine ve eğitimimize Sevinç hocanın önemli katkıları vardır” dedi. Sözlerine devam eden Prof. Dr. Türkmen, konuşmasının ardından diyalizin tarihçesinden ve ilk diyaliz çalışmalarından bahsetti.
Prof. Dr. Lale Sever de Prof. Dr. Emre hakkında konuşarak sözlerine başladı. Prof. Dr. Sever “Sevinç çok prensip sahibi birisi. Her şeyi çok iyi organize eden bir insan” dedi. Daha sonrasında böbrek fonksiyonlarını kısmen yerine getiren diyaliz hakkında konuşmacılara bilgi vererek sözlerine devam eden Prof. Dr. Sever, haftada 3 defa 4’er saat diyalize girmenin hastayı yaşatmak için yeterli olabileceğinden bahsetti. Prof. Dr. Sever “Artık yalnızca diyaliz değil optimal diyaliz hedefliyoruz, hasta daha uzun yaşasın istiyoruz. Yoğun hemodiyaliz ile daha kaliteli yaşam ve daha uzun yaşam süresi sağlanabiliyor” dedi. Prof. Dr. Sever “Hemodiyalizde her bahar çiçek açıyor ve daha iyinin arayışları sürüyor. En renkli çiçekler Sevinç Hoca’ya” diyerek sözlerini tamamladı.
Tüm konuşmacıların ardından özel olarak katılımcılar arasından talep edenler söz alarak Prof. Dr. Sevinç Emre ile ilgili anı ve iyi dileklerini paylaştılar.
Son olarak Prof. Dr. Sevinç Emre’nin konuşmasıyla etkinlik tamamlandı. Prof. Dr. Emre, “Ömrümün dörtte üçü İstanbul Üniversitesi’nde geçti. Birinci yuvam burası iken ikinci yuvam Nefroloji Bölümü’ydü. Çeşitli yerlerdeki meslektaşlarımla da güzel ilişkiler kurduğumu bugün sayenizde anladım. Bu anlamda meslek hayatımda şanslıyım. Fakat şanslı olduğum başka bir konu ise ailem. Aile içinde her zaman huzurlu ve rahat çalışma ortamı buldum bunun için de ayrıca şanslıyım. Tüm çalışma arkadaşlarıma, toplantıyı hazırlayan, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelip katılım sağlayan meslektaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Katılımcılar Prof. Dr. Emre’ye hatıra amaçlı ödül ve plaket takdimi yaptı.