Prof. Dr. İbrahim Kafesoğlu Anıldı

AJANS ÜNİVERSİTE-Elçin EREN

Anma töreninin açılış konuşmasını İÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özkan yaptı. Prof. Dr. Kafesoğlu’nun Türk kültür tarihinin ulu çınarı ve Türk tarihinin aydınlatılması yolunda çok değerli bir ilim adamı olduğunu belirten Prof. Dr. Özkan, Prof. Dr. Kafesoğlu’nun eserlerinin birkaç kitap halinde yayınlayarak okuyucuların ve araştırmacıların hizmetine sunmak gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Özkan “Ahlakı, ilmi seviyesi, eserleri ve hocalığıyla İbrahim Kafesoğlu tam bir örnek insandır” dedi. Prof. Dr. Kafesoğlu’nun, Ziya Gökalp ve Nihal Atsız’dan etkilendiğini, tarih ve milliyetçilik duygularını onlardan aldığını söyledi.

Prof. Dr. Kafesoğlu’nun seçtiği konuların hala üzerinde durulan konular olduğunu söyleyen İÜ Rektör Yardımcısı ve Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mahmut Ak ise İbrahim Kafesoğlu’nun Türk milliyetçiliğinin bir kültür milliyetçiliği olarak aktarılmasında yardımcı olduğunu belirtti.