“Öğretmenlik, Sevgiyle Eğitim Vermektir”

AJANS ÜNİVERSİTE- Esra MUTLU

Gökhan Bulut, sosyal medyada bir anda yayılan fotoğrafla herkese öğretmenlik dersi veren bir köy öğretmeni. 1991 yılında doğan ve aslen Adanalı olan Bulut, Çukurova Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden 2013 yılında mezun oldu. Mezun olduktan bir süre sonra ücretli öğretmenlik yapan Bulut, daha sonra Van’ın Erciş ilçesine atandı.

“Öğretmenlik, Çocukluk Hayalimdi”

İki yıldır öğretmenlik yapan Bulut, çocuklara ve mesleğine olan düşkünlüğünü şu sözlerle ifade etti: “Öğretmenlik çocukluk hayalimdi çünkü çocuklara olan sevgim fazladır. Benim için doğu batı fark etmiyor, bulunduğum yerden gayet mutluyum. Çocuklarla olmak mükemmel bir duygu. Çünkü onlar tertemiz ve masumlar.”

“Sadece Ders Eğitimi Değil, Doğruluk, Güzellik Eğitimi”

“Öğretmenliğin tarifi sevgiyle beraber eğitim vermektir” diyen Bulut, eğitimin sadece dersi değil aynı zamanda doğruluk, güzellik hakkında eğitimi de kapsadığını belirtti. Soğuk havalarla birlikte eğitimin zorlaştığını söyleyen Bulut, “Her zorluğun da ayrı bir tadı var. Öğretmen olmak isteyenlere şunu belirtebilirim: Eğer gönlünüzü koyarak yapacaksanız öğretmenlik, süper bir meslek” dedi.

10701935_790509594338599_837794609966303251_n

“Okuldan Korkan Çocuk, Şimdi Gülerek Geliyor”

Fotoğrafın hikayesinin herkesin düşündüğünün aksine olduğunu belirten Bulut, şunları söyledi: “Fotoğrafla ilgili çoğu kişinin zannettiği çocuğa kıyafet aldığım, güldürdüğüm doğrultusundaydı. Halbuki orada okulun ilk günüydü ve çocuk sırada kendi kendine ağlıyordu. Su içmeye gitmek istedi ben de izin verdim gelmedi. Anladım ki okuldan korkuyor. Diğer gün ‘aslanım, koçum’ gibi ifadelerle birlikte koşup bacağıma sarıldığını gördüm. Şu anda okula gülerek geliyor. Benim için mutluluktan başka bir şey değil bu kazandığım.”

gökhan bulut

Gökhan Bulut’un sosyal medyada “Okula ağlayarak gelebilirsin çocuk.. Ama ben seni ağlayarak göndermem çocuk bunu iyi bil emi! Öğretmen ismini almak kolaydır ama öğretmen olmak çok zordur.” notuyla paylaştığı fotoğraf.

Fotoğrafla ilgili çok sayıda mesaj, yorum alan ve büyük bir ilgiyle karşılaşan Bulut, fotoğrafın bu kadar yayılacağını düşünmediğini şu sözlerle anlattı: “Fotoğrafın bu kadar yayılacağını yayılacağını düşünmüyordum, ki zaten yayılması için paylaşmadım. Geçmiş fotoğraflarıma bakarsanız her fotoğrafımı aşkla sevgiyle paylaşmışımdır. Bu durumdan gurur duyuyorum. Çünkü çok güzel mesajlar alıyorum ve herkese örnek olduğum için mutluyum.”