AJANS ÜNİVERSİTE-Esra Mutlu
Fotoğraf-Serhan Sevin
Medya etkinliklerini ve topluluklarını tek çatı altında toplamak için oluşturulan Üniversite Medya Birliği’nin lansman sürecinde GSÜ İletişim Kulübü ortaklığıyla düzenlediği ‘Nasıl Bir Medya İstiyoruz?’ adlı etkinlik GS Üniversitesi Aydın Doğan Oditoryumu’nda gerçekleştirildi.
Üniversite Medya Birliği’nin lansman sürecinde GSÜ İletişim Kulübü ile ortaklaşa düzenlediği “Nasıl Bir Medya İstiyoruz?” adlı etkinlikte ‘Temel amaçların günümüz medyasındaki değişimleri, yeni medya sistemlerinin etkisini ve televizyondaki medyanın toplumu nasıl etkilediğini ele almak olan etkinliğimizde medyanın uzmanları,”İdeal medya nasıl olmalı?”, “Nasıl Bir Medya İstiyoruz?” sorularının cevapları arandı. Etkinliğe GS Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra, İstanbul’daki üniversitelerin öğrencileri, İzmir ve Kocaeli’den gelen öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
‘Günümüz Medyasında Neler Oluyor?, Yeni Medya, Günümüzde Televizyondaki Medya Toplumu Nasıl Etkiliyor?’ başlıklarıyla 3 oturumda gerçekleşen etkinlik, Üniversite Medya Birliği Yönetim Kurulu Başkan Atakan Şeniz ve Üniversite Medya Birliği PR Komisyonu Başkanı Sercan Er’in açılış konuşmalarıyla başladı.
‘Günümüz Medyasında Neler Oluyor?’ Başlığında gerçekleştirilen oturumda GS Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Giritlioğlu, medyanın toplumsaltarih içindeki yasal sürecini değerlendirirken, geçirdiği değişim evrelerine değindi. Yandaş ve Candaş medya ayrımlarına vurgu yapan Giritlioğlu, medyanın sorgulanmayan yönlerinin ele alınması gerektiğinin altını çizdi.
‘YeniMedya’ isimli oturumunda konuşan Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi İsmail Hakkı Polat, medyanın araçlarının değişim sürecini değerlendirdi. Süreç içerisinde sosyal medyanın hayatı yönlendirmesini ve geleneksel medyadan sosyal medyaya geçişi ele alan Polat, dönem teknolojilerini iyi değerlendirmek ve takip etmenin gerekliliğine vurgu yaptı.
‘Günümüzde Televizyondaki Medya Toplumu Nasıl Etkiliyor?’ adlı oturumda medya sektöründe yaşadığı deneyimlerini paylaşan ATV Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş, pratikte medyada nelerin yer aldığına değindi. Sektörde başlangıcın muhabirlik olduğunu söyleyen Ateş, yeni medyaya uyum sağlamanın gerekliliğini ifade etti.
Etkinlik içinde Twitter üzerinden #Nasılbirmedya hashtag’i ile atılan yazılan yorumlara ve sorulan sorular anında ekrana yansıtılırken, oturumlar sonunda öğrencilerin sorularına da yer verildi.