AJANS ÜNİVERSİTE
25 yıldır Amerika’da yaşayan ve aynı zamanda, Vermont’da Landmark Üniversitesi’nde duygusal, düşünme ve fiziksel engelliler eğitmeni olan Dr. Clark, enstitünün amacı hakkında: “Enstitünün en önemli amacı, müzik ve diğer sanat terapilerinin ülkemizde tanıtılması, uygulanması ve akademik düzeyde geliştirilmesidir. Toplumun yararına kullanılması için sağlık, eğitim, sanat, iletişim, sosyal hizmetler, endüstri gibi alanlardaki uygulamalara katkıda bulunmak ve bu çalışmaları bizzat planlamak, yürütmek, teşvik etmektir. Sosyal, kültürel, sağlıkla ilgili ve sanatsal etkinliklerin ülkemizde yaygınlaşmasını sağlamak, geleneksel değerlerimize sahip çıkmak, yurt içinde ve yurt dışında uluslararası düzeyde, yükseköğretim kurumlarında, konferanslarda, festivaller de Türk Müziği ve diğer geleneksel sanatlarımızın müzik –sanat terapileri alanında tanıtımını yapmak, teşvik etmek hedefimizdir” ifadelerini kullandı.
Türkiye’de müzik terapi konulu doktora tezini yazan ilk akademisyen olan Dr. Clark, terapiyi şu şekilde açıkladı: “Müzik-sanat terapisi günümüzde hastalıkların tedavisinde kullanılan bir metottur. Müzik-sanat terapisi günümüzde sadece psikiyatrik rahatsızlıkların tedavilerinde değil felç, otizm, kalp hastalıkları, Parkinson, Alzheimer, kanser hastalıkları gibi önemli hastalıkların tedavilerinde de başarıyla uygulanmaktadır. Müzik beyin hücrelerimizin bir parçasıdır. Sonradan kazanılmış bir değer değildir.”
Dr. Clark, 4 yıldır Türkiye’de düzenlenen müzik terapi çalışmalarına, hastanelerdeki ve üniversitelerdeki sempozyumlara ve workshoplara katılıyor.