AJANS ÜNİVERSİTE
Bu yılki virüslerin geçmiş yıllardaki virüslerden bir farkı olmadığını kaydeden Prof. Dr. Badur şu açıklamalarda bulundu: “Çok spekülasyonlar yapılıyor. 2009 yılında görülen H1N2 virüsü, 2011’de mevsimsel grip virüsüne dönüştü. Biz şu an mevsimsel gribin tamamen doğal seyrini görüyoruz. Çok ağır geçmesi ve hastaların kaybedilmesi her yıl olan durumdur. Biz grip referans laboratuvarı olarak bize gelen olguların sayısındaki artışı, onlardaki klinik bulguları bin küsur örneği takip ediyoruz. On bir yıldan bu yana en ufak istisnai farklılık yok. Her yıl nasıl seyrediyorsa öyledir. Tedavisi konusunda antiviraller var, 48 saat içinde kullanılmalı bu ilaçlar. Bu ilaçları geç kullanınca etkisi yok.”
Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Önder Ergönül ise çocukların, yaşlıların, kronik hastalığı olan kişilerin ve hamilelerin grip mikrobuna karşı daha savunmasız olduklarını ve bu hastalığı daha ağır geçirdiklerini söyleyerek, böyle bir durumda vakit kaybetmeksizin doktora gidilmesi gerektiği uyarısında bulundu.
Ayrıca Sağlık Bakanlığı grip mevsimi nisan ayı sonuna kadar devam edeceği için grip aşısının mart ayının sonuna kadar yapılabileceği yönünde bir açıklama yaptı.
KAYNAK: Bursa İlkadım Gazetesi (24 Mart 2015)
Fotoğraf Kaynak: hurriyet.com.tr