Marketing Day 2 Konferansı Gerçekleştirildi

AJANS ÜNİVERSİTE- Seray YALÇIN- Elif AVCI

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İletişim Fakültesi’nde pazarlama iletişiminde son trendler, markalaşma ve reklam konuşuldu

Atölye Simetri tarafından düzenlenen Marketing Day başlıklı konferans dizisinin ikincisi, Hatemoğlu ana sponsorluğunda 26 Mart Çarşamba günü İÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Konferansa Vatan Bilgisayar Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Vatan, Markafoni Grubu Pazarlama Direktörü Hakkı Arıkan, Webedia Ülke Müdürü M. Yalçın Parmaksız konuşmacı olarak katıldı.
Konuşmacılar pazarlama iletişiminde son trendler, markalaşma ve reklamcılık stratejileri üzerine kapsamlı bilgiler verdi.
İlk konuşmacı Vatan Bilgisayar Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Vatan oldu. Vatan, şirket kurarken fırsatları iyi değerlendirmenin önemli olduğuna vurgu yaparak, krizleri fırsata çevirecek yöntemlerden ve iş yaşamındaki deneyimlerinden bahsetti.

_DSC0580

İkinci konuşmacı Markafoni Grubu Pazarlama Direktörü Hakkı Arıkan  e-ticaret sistemi ve internet üzerinden pazarlamayı anlattı. Arıkan, reklamların internet üzerinden alışverişlerde önemli olduğuna dikkat çekerek, hazırlanan reklam içeriklerini anlattı.

Üçüncü ve son konuşmacı M. Yalçın Parmaksız ise teknolojik ilerlemelerle iş hayatında gelinen son durumu özetledi.
Parmaksız: ”Sosyal medya ile birlikte insanlar maske edindi. 26 milyon internet kullanıcısı ancak 34 milyon facebook kullanıcısı var. Türkiye, Dünya’da Facebook kullanma sıralamasında 6. ülke. İnsanlar Facebook çıktığından beri her şeyi gösterme hevesinde. Facebook’ta en çok yer bildirilen birinci mekan Atatürk Hava Limanı, ikinci yer ise Taksim.
Online pazarlama ve yazılım alanında çalışıyorsanız ofise bağımlı değilsiniz. Laptop’um, cep telefonum, tabletim olduktan sonra bana her yer ofis.
İş hayatına başladığınızda, iş başvurusuna gittiğinizde kendinizi patrona göstermeniz lazım. Kalabalığın içinde beni seç diyebilmeniz lazım. Kimse iş bilmeyen adamı işe almaz. Mezun olayım da işi öğreneyim demeyin, tecrübeniz olsun ki mezun olunca çalışma sahanız olsun.” diye konuştu.

_DSC0607

Konuşmalarının ardından konuşmacılara plaket takdim edildi.

Konferansın sonunda yapılan çekilişle, 15 katılımcıya Yalçın Parmaksız’ın kitabı, 5 katılımcıya  Hatemoğlu’ ndan 50 liralık çek dağıtıldı.

_DSC0566