Marie Sklodowska Curie Destek Bursları Konuşuldu

AJANS ÜNİVERSİTE- Özdemir KUTLU, Şeyma Nur SALTAŞ

Marie Skłodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları nitelik ve nicelik olarak araştırma ve teknoloji alanındaki insan potansiyelini güçlendirmeyi  araştırmacıların kariyer gelişimini desteklemeyi, uluslararası ve sektörler arası araştırmacı hareketliliğini hedefliyor. Bu bağlamda burs ve destek mekanizmaları aracılığı ile araştırmacılar bulundukları ülkeden başka bir ülkeye araştırma amaçlı dolaşım gerçekleştirmek üzere bir proje önerisi hazırlayarak Marie Skłodowska Curie Araştırma Programları ve Burslarından faydalanabiliyor.

Marie Skłodowska Curie Araştırma Programları hakkında tanıtım ve bilgilendirme amaçlı, konferansta açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat, bilimsel proje geliştirmenin yanı sıra ekonomik gelişmelerin ve inovasyon kavramının öneminden bahserek “Üniversiteler ticari birer kuruluş değil, bilim merkezleridir” dedi.

DSC_0007

İkinci konuşmacı olarak söz alan Horizon 2020 Ulusal Koordinatörü Hakan Karataş TÜBİTAK ‘ın (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) Marie Skłodowska Curie Araştırma Programları’na yönelik desteklerinden bahsederken araştırmacıların bu program ile birçok fırsata erişebileceğini belirti. Karataş, Türkiye’deki araştırmacıların Avrupa’dan katılan araştırmacılarla eşdeğer başarı gösterdiğini vurguladı. Ayrıca bu programla Türkiye’nin çok iyi fırsatlar yakalayabileceğini söyledi.

Avrupa Komisyonu Üyesi Stefano Fontana konuşmasında program kapsamında sağlanan burs ve şartlar hakkında bilgiler vererek Marie Skłodowska Curie Araştırma Programlarının sağlayacağı faydalardan söz etti. Stefano Fontana Konuşmasına son verirken ev sahipliğinden dolayı İstanbul Üniversitesi’ne, desteklerinden ötürü TÜBİTAK’a teşekkür etti.

DSC_0037