Kütüphane Konsorsiyum Sistemleri Teknoloji ve İnovasyon Kongresi Gerçekleştirildi

AJANS ÜNİVERSİTE

Kongre, Türkiye ile Rusya arasında kütüphanecilik ve bilgiye erişim alanındaki farklı uygulamaları, projeler ile ilgili deneyimleri, kütüphane hizmetlerinde işbirliğini, kütüphane kaynaklarını paylaşmayı ve Rusya’daki kütüphane hizmetleri için yeni kalite standartlarını geliştirmeyi amaçlıyor.

İki gün boyunca devam eden kongrenin ilk oturumuna, ANKOS İdare Koordinatörü ve  Suna Kıraç Kütüphanesi Yöneticisi Tuba Akbaytürk Çanak, ULAKBİM Başkanı Mehmet Mirat Satoğlu, ANKOS OA Koordinatörü ve İzmir Teknoloji Enstitüsü Kütüphanesi IR Çalışma Grubu Direktörü Gültekin Gürdal, ANKOS Eski Başkanı Ertuğrul Çimen, Peter the Great St. Petersburg Polytechnic Üniversitesi Kütüphane Kompleksi Bilgi Direktörü ve Birleşik Dini Kütüphane Konsorsiyum Ortaklığı Yönetici Direktörü (ARLICON) Alexander Plemnek katıldı.

Kongrenin ikinci oturumuna ise, İÜ Kütüphane ve Dökümantasyon Bölümü Başkanı Dr. Pervin Bezirci, Atatürk Kütüphanesi Sayısal Arşivler ve E-kaynaklar Koordinatörü Selçuk Aydın, Milli Kütüphane Kaynakları Yönetici Direktör Vekili Elena Bun, El Yazması Bölümü, Arşiv Bölümü ve Kitap Restorasyon Bölümü Başkanı Dr. Nil Bayraktar, Osmanlı Arşivleri Bölümü’nden Dr. Mehmet Güneş katıldı.

Pervin Bezirci

Oturumlar, katılımcılara plaket takdim edilmesiyle sona erdi.