Köroğlu, UNESCO Kültürel Mirası Olma Yolunda

AJANS ÜNİVERSİTE

Türk dünyasından yüzlerce kişinin katılacağı İkinci Marka Şehir Bolu ve Uluslararası Köroğlu Festivali Adaletin ve yiğitliğin simgesi Köroğlu’nu tüm dünyaya tanıtmayı amaçlıyor. Festivale Türk dünyasından 500 kişinin katılımının beklendiğini belirten Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz , “Köroğlu’nun UNESCO Kültürel Miras Listesi’ne alınması için ortak hareket ediyoruz” dedi.

Festivalin yanı sıra, aynı tarihlerde Bolu, Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından düzenlenen sempozyuma ev sahipliği yaparak İtalya, Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan ve İran’dan akademisyen, fikir ve sanat insanlarını bir araya getirecek. Festivalin ilk gününde onur konuğu olarak katılacak Türkan Şoray ile bir söyleşi de düzenlenecek.

Festivalde ayrıca Türkiye’den ve Türk dünyasından Köroğlu Destanı anlatıcıları ve halk ozanları, kentin farklı kafelerinde sözlerini ve sazlarını, konuşturacaklar. Bütün şehre yayılan festivalde halk dansları, çocuk tiyatrosu, şovlar, müzik grupları, yerli ve yabancı sanatçıların konserleri yer alacak.

Kaynak: Yeni Şafak