AJANS ÜNİVERSİTE-Melike KUŞ
Ana maddesi süt olan kefirin süt ve yoğurttan daha yararlı olduğunu açıklayan uzmanlar, kefirin aynı zamanda herkes tarafından kolayca tüketilebileceğini belirtti
Tarihimizde uzun yaşama iksiri olarak bilinen kefir, protein, temel vitaminler ve B vitaminini de içerisinde barındırır. B1, B12 ve K vitaminleri yönünden de zengindir. Kalsiyum ve magnezyum içeriği sayesinde sağlıklı bir sinir sisteminin temelini oluşturur. Aynı zamanda iyi bir fosfor kaynağıdır. Besin değeri oldukça yüksektir ve sindirimi kolay bir içecektir.
Bağırsakların dostudur. 1 buçuk ile 2 kilogram bakteri ve mantar bulunan bağırsaklarımızda bu mikroorganizmalar faydalı ve zararlı diye iki gruba ayrılır. Faydalı mikroorganizmaların faaliyetleri karaciğerimiz kadar önemli etkiye sahiptir ve yeterince tüketildiğinde bağırsaklardaki zararlı mikroorganizmaların bağırsak duvarına yapışma ve yayılmasını engeller. Sindirim kanalının sağlığının korunması için muhakkak yeterli miktarda probiyotikleri tüketmeliyiz. Kefir, en etkili probiyotik bakteri içeren besinlerden biridir.