Kariyer Eğitim Günleri Etkinliği Yapıldı

AJANS ÜNİVERSİTE- Tuğçe AYÇİN

 

Etkinlik; akademisyen, psikolog, yazar ve TV programcısı Prof. Dr. Üstün Dökmen’in seyircilere yönelttiği “Mutlu musunuz” sorusu ile başladı. Mutluluk kavramı ve nasıl mutlu olunacağıyla ilgili konuşan Prof. Dr. Dökmen, “Her durumda mutlu olmak zorunda değiliz, ama güçlü olmak zorundayız” ifadelerine yer verdi. Konuya Anadolu kültüründe yer alan cenazelerde helva yeme geleneğinden örnek veren Prof. Dr. Dökmen, “Cenazede yenen helva keyiften yenmez, güçlü olma gerekliliğinden dolayı yenir” şeklinde konuştu. “Kriz denince akla hep ekonomik kriz gelir” diyen Prof. Dr. Dökmen, hastalık, sınav, iş bulamama hatta cüzdanını kaybetme gibi durumların da hepsinin birer kriz olduğunu vurguladı.

2

 

Batsın Bu Dünya Demeyeceksin

Hayatın karmaşıklığı üzerine konuşan Prof. Dr. Dökmen, “Dünyanın gerisinde kalırsan kaybolursun. Bunun için vizyon sahibi olacaksın” ifadelerine yer verdi. “Umudunu yitirenin iyileşme ihtimali yoktur” diyen Prof. Dr. Dökmen, “Batsın bu dünya” dememek gerektiğini Avrupalı insanların 70 yaşında bile elinde bastonla dünyayı dolaştığı örneğiyle ortaya koydu.

3

 

Valizini Kendin Taşıyacaksın

Çocuklara sorumluluk duygusu kazandırmanın gerekliliği hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Dökmen, “Bir havaalanına gittiğimizde bunu yapanla yapmayanın ayrımını çok net görebiliriz. Çocuğuna bu bilinci kazandırmak isteyen aile, ona da taşıyabileceği ağırlıkta bir valiz taşıma fırsatı tanıyacaktır” şeklinde konuştu. “Sorumluluk duygusunu kazanamayan çocuk üniversite seçimini, iş seçimini hatta eş seçimini bile ailesinin yapmasını bekler” diyen Prof. Dr. Dökmen, çocukları bağımlı kılmamak gerektiğini ifade etti.

4

 

Prof. Dr. Dökmen, etkinliğin devamında insanların birbirleriyle olan ikili ilişkilerinde dinleme ağırlıklı mı yoksa ikna ağırlıklı mı davrandığını tartışmaya açarak, seyircilere belli bir senaryo ve yönerge verip uzlaşma konusu pratiği yaptırdı. Daha sonra ise “Konu ne olursa olsun orta yolu bulmalı ve birlikte neler yapılabileceğiyle ilgili fikir yürütmeliyiz” diyerek dinlemenin ve anlamanın önemini ortaya koydu.

6

7

8

9

Kariyerde Eğitim Günleri etkinliği, İBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı’nın akademik anlamda gelişim ve gençlerin sektör içinde neler yapabilecekleri konusundaki konuşmasının ardından, katılımcılara sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.