İÜWEBTV Bir Yaşında

AJANS ÜNİVERSİTE-Yusuf Tekke

Köklü bir geçmişe sahip olan İstanbul Üniversitesi, 1453’ten günümüze bilimsel üretime katkıda bulunarak akademik alanda öncülük yapmaya devam ediyor. Hızlı ve sınırsız iletişim için yeni medya araçlarını etkin bir biçimde kullanan İstanbul Üniversitesi, üniversiteler arası podcast yayıncılıkta bir ilke imza atarak İÜWEBTV’yi kurdu. İÜWEBTV,1 Ocak 2014’te yayın hayatına başladı.

İÜ öğrenci ve mensuplarının ürünlerini, çalışmalarını sergilemek, önemli kültür sanat olaylarını, bilimsel ve akademik etkinlikleri duyurmak, bilimsel gelişmeler ile ilgili haber ve programlar yapmak amacıyla yola çıkan İÜWEBTV, çalışmalarını İÜ Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve İÜ İletişim Fakültesi ile işbirliği içerisinde yürütüyor. İstanbul Üniversitesi’nin sahip olduğu bilimsel, kültürel ve sanatsal bilginin tüm dünya ile paylaşılması noktasında atılmış önemli bir adım olan İÜWEBTV’nin içeriği, İÜ Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde görev alan öğrenciler ve akademisyenler tarafından üretiliyor.

“Öğrencilerimize Pratik İmkanı Sağlıyoruz”

İÜWEBTV Genel Yayın Koordinatörü Doç. Dr. Ergün Yolcu bir senedir faaliyetlerine devam eden İÜWEBTV’ye ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı: “İstanbul Üniversitesi olarak teknolojiyi en güncel şekilde takip etmeye çalışıyoruz. Hem eğitim hem akademik hem de idari işlerde süreklilik, kalite ve hız bağlamında günceli yakalayarak mensuplarımıza en iyi hizmet vermek için çalışıyoruz. İÜWEBTV, Y ve Z kuşağını yakalamak için ortaya koyduğumuz bir proje. İÜWEBTV ile kamuoyuna, akademisyenlerimize ve öğrencilerimize yaptıklarımızı, yapacaklarımızı ve hedeflerimizi duyurma fırsatına eriştik. Akademik ve idari personel ile öğrenciler arasındaki bağı güçlendirmenin yanı sıra tüm dünyaya kendi bilimsel bilgi birikimimizi ulaştırma imkânını da elde ettik. Bu anlamda bizim için çok önemli olan İÜWEBTV’nin birinci yaşında, geriye dönüp baktığımızda elde ettiğimiz başarıların, önümüzdeki dönemlerde de çoğalarak ilerlemesini diliyorum.”

“İÜWEBTV Özgün İçerik Üretiyor”

İÜWEBTV Yayın Yönetmeni Yrd. Doç. Dr. Ümit Sarı, yapılan çalışmalara yönelik olarak şu açıklamalarda bulundu: “İÜWEBTV, İstanbul Üniversitesi bünyesinde yaptığımız faaliyetlere ek olarak akademisyenlerimizin yaptığı değerli çalışmaların da geniş kitlelere ulaştırılması yönünde atılmış önemli bir adım oldu. Yine toplumu ilgilendiren önemli konularda öğretim üyelerimizin görüş ve düşüncelerinin yapılan haber ve programlar sayesinde paylaşılabilmesi fırsatını tanıyor. Youtube tabanlı bir kanal olma özelliğine sahip İÜWEBTVde 2015 Ocak itibariyle 10 kısa film; 10 belgesel; toplam 28 bölümlük beşayrı program ve İstanbul Üniversitesi ile ilgili85 haber yayınlandı. Sosyal medya hesapları ile entegre bir şekilde geniş bir hedef kitleyi bilgilendirmeyi amaçlayan İÜWEBTV,kullanıcılara sahip olduğu güncel ve zengin içeriğin yanı sıra İletim gazetesindeki QR kodlarla ilgili haberlerin videolarını izleyebilme fırsatını da sunuyor.”

İstanbul Üniversitesi’nin tüm dünyada bilinirliğini artırmayı hedefleyen İÜWEBTV’nin, önümüzdeki dönemlerde yapılması planlanan çokdilli yayınlar ile daha geniş kitlelere ulaşması planlanıyor.

İÜ Rektör Danışmanı ve Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Doç. Dr. Ergün Yolcu’nun genel yayın koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren İUWEBTV’de şu isimler görev alıyor: Yayın Yönetmeni: Yrd. Doç. Dr. Ümit Sarı,Prodüksiyon Koordinatörü: Yrd. Doç. Dr. Onur Akyol, Editör: Yrd. Doç. Dr. Mesut Aytekin, Web Editörü: Yrd. Doç. Dr. Süleyman Türkoğlu, Program Koordinatörü: Arş. Gör. Gizem Parlayandemir, Haber Koordinatörleri: Arş. Gör. Damla Tosyalıoğlu, Arş. Gör. Burak Irmak, Sosyal Medya Sorumlusu: Yusuf Tekke, Kamera/Kurgu/Seslendirme: Serpil Taşyürek, Büşra Devrez, Emir Ünlüer, Nihan Oğuz, Elif Yılmaz, Murat Merçil, Ceren Parçal, Elif Yılmaz.

İÜWEBTV’nin ilk programı “Abstract”, İstanbul Üniversiteli akademisyenlerin bilim, kültür ve sanat alanında yaptığı çalışmalar ve araştırma alanları hakkındaki birikimlerini gerek uluslararası bilim insanları gerek öğrencileri gerekse kamuoyu ile paylaşabilmeleri için alternatif bir ortam sunmayı amaçlıyor.

web2