İÜ’nün Ödüllü Hidrojen Aracı “HİDROİST’

AJANS ÜNİVERSİTE – Mustafa YÜCE

TÜBİTAK Yarışlarında en iyi tasarım ödülünü kazanan HİDROSİT ekibi, şimdi de en hızlı alternatif enerjili araç olmak için çalışıyor.

TÜBİTAK  2012 Hidrojen Enerjili Arabalar Yarışması’nda en iyi tasarım ödülünü kazanan HİDROİST, dünyanın her geçen gün artan enerji sorununa alternatif çözüm arayışlarının bir ürünü.

Adını Hidrojen ve İstanbul Üniversitesi birleşiminden alan “HİDROİST”, İÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileriyle öğretim görevlileri tarafından hayata geçirilen bir proje.

Proje Kaptanı Gürcan Sarı projenin hikâyesini şöyle anlattı: “2011 yılında Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sıddık Yarman hocamız derste hidrojen teknolojisi ve TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışması’ndan bahsetti ve çalışma yapan arkadaşlara her türlü desteği vereceğini söyledi. Fatih Gök ve Sinan Gültekin arkadaşımla ekibi kurarak böyle bir proje geliştirdik.”

Hidrojen gazı ile enerji üretimi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla çalışan ekip şu anda TÜBİTAK 2014 Alternatif Enerjili Araç Yarışması’na hazırlanıyor.

Proje Ekibi: İÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sıddık YARMAN (Akademik Danışman), Yrd. Doç. Dr. Yasin ÖZÇELEP ve Araş. Gör. Dr. Koray GÜRKANÇEKİRDEK (Akademik Sorumlu), Sinan GÜLTEKİN, Fatih GÖK, Gürcan SARI, Sergen Erkan ARSLAN, Hande UZUNEL, Onur AY, Ercan İHTİYAR, Esra AKKÖZ, Hasan ARPALI, Burhan ÖZTÜRK, Fatih Enes UZUN, Berat MERAL