İÜ’de Tercih ve Tanıtım Günleri Başladı

AJANS ÜNİVERSİTE – Begüm ERGİNBAY

Sabah saat 10:00’da öğrenci ve velilere kapılarını açan İstanbul Üniversitesi, öğrenci ve velilerini tarih ve doğanın birleştiği, birçok kuş türünün yaşadığı ve pek çok ağaç türünün bulunduğu doğal botanik bahçesinden farksız olan Beyazıt Merkez Yerleşkesi’nde ağırlıyor.

İÜ Rektörlüğü Merkez Yerleşkesi’nde görevli ilgili fakülte ve yüksekokul öğretim üyelerinden İstanbul Üniversitesi hakkında detaylı bilgi alan olan öğrenciler, İstanbul Üniversitesi’nin tarihi, yerleşkeleri, burs, beslenme, barınma, spor, sağlık ve sosyal olanakları, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programları gibi pek çok konuda bilgilendiriliyor.

Öğretim üyeleri ile yüz yüze görüşme imkânı bulan, her türlü sorularına cevap alan öğrencilere, İstanbul Üniversitesi girişinde Tercih ve Tanıtım Günleri 2015 görevlileri tarafından çeşitli hediyeler takdim ediliyor.

İstanbul Üniversitesi Tercih ve Tanıtım Günleri 2015 etkinliklerinde 100’ü aşkın akademik ve idari personel görev yapıyor. Fakülte ve bölümlerin yanı sıra, KAGEM, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu, Kütüphane, Öğrenci Kültür Birimi, Rehberlik Danışmanlık Sosyal Destek Birimi, Engelli Öğrenciler Koordinatörlüğü, Spor Birliği, MYO, Dil Mekezi gibi üniversitenin diğer birimleri hakkında da bilgiler veriliyor.

Öğrenciler İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut AK’tan Tavsiyeler Aldı

Tercih ve Tanıtım Günleri’nin ilk gününde stantları ziyaret eden İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut AK görevlilerden bilgi alıp öğrencilere tavsiyelerde bulundu. İletişim Fakültesi’nin standını ziyaret eden Prof. Dr. AK, bigi almak için gelen öğrencilere kütüphaneleri gezmelerini tavsiye etti. Prof. Dr. AK “Kütüphanelerimizde her türlü kitaba ulaşabilirsiniz. Erasmus anlaşmlarımız sayesinde eğitiminizi yurtdışında yapabilirsiniz veya yurtdışından gelen öğrencilerimizle birlikte okuyabilirsiniz. Size destek verecek kendi öğretim elemanlarımız dışında yurtdışından gelen öğretim görevlileriyle bir araya gelebilirsiniz” dedi.

Yoğun ilginin olduğu Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin standına uğrayan Prof. Dr. AK kontenjanlar konusunda bilgi aldı. Veterinerlik Fakültesi’nin standına geçen Prof. Dr. Ak “Geleceğin veterinerlerini bekliyoruz” dedi.

Öğrenciler İçin Burdayız

Erasmus konusunda öğrencileri bilgilendiren Fatih Erman Ünal ve Engin Değirmeci tercih ve tanıtım günlerindeki rollerini anlattı. Ünal “Erasmus Ofisi olarak İstanbul Üniversitesi’ni tercih etmek isteyen ve düşünen öğrencilere Erasmus programı çerçevesinde bilgi veriyoruz. Erasmus programından kısaca bahsetmek gerekirse AB ülekelri ile üniversitemiz arasında yapılan anlaşmalar çerçevesinde bir değişim programıdır. Gerek İstanbul Üniversitesi’nin öğrencileri gerekse yurtdışından gelen öğrenciler fakülteleri kapsamında bu program çerçevesinde eğitim alabilir” dedi.

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’ndan Hülya Gümüş “Burda bulunma amacımız İstanbul Üniversitesi’ni en iyi şekilde tanıtmak. Öğrencile tercih yaparken onlara taban puanlar, üniversite ve programlarla alakalı detaylı bilgi vermek için burdayız. Genel olarak kurumumuz ile alakalı ne sormak isterlersecevap vermek için burda bulunuyoruz” dedi.

İÜ İletişim Fakültesi radyosu Radyo İletişim ise, gün boyu yayın aracından müzikler çalıyor.

Tercih ve Tanıtım Günleri 2015 Periscope üzerinden izlemek için tıklayınız.

8 Temmuz’a kadar İü Beyazıt Yerleşkesi’nde devam edecek olan Tercih ve Tanıtım Günleri’nin ikinci bölümü 9-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında ilgili fakültelerin kendi yerleşkelerinde gerçekleştirilecek.