İÜ’de Hukuk Kariyer Günü: “İlk Adımdan Zirveye”

AJANS ÜNİVERSİTE– Gizem TÜRELİ

İstanbul Üniversitesi Uluslararası Hukuk Kulübü’nün hazırladığı hukuk kariyer gününe İÜ Hukuk Fakültesi öğrenci ve mezunlarının karşılaştığı durumlar ve mesleki alandaki bilgi ve deneyimler konu oldu. Açılış konuşmasını yapan Uluslararası Hukuk Kulübü Başkanı Maria Kablina, “Geleneksel olarak yaptığımız bu kariyer günleri bizim için yılın en önemli etkinliklerinden biri. Dolayısıyla her yıl kendimizi geliştirmek adına farklı bir şeyler katmak istiyoruz” dedi. Bu sene önceki yıllardaki etkinliklerden farklı olarak konu alanlarını daralttıklarını ifade eden Kablina, “İstanbul hukuk öğrencisi ve İstanbul hukuk mezunu olmanın ayrıcalığını sizlere biraz olsun aktarabilmek istedik” diyerek sözlerini tamamladı.

20151214_091232

İÜ Uluslararası Hukuk Kulübü Başkanı Maria Kablina

İÜ Uluslararası Hukuk Kulübü’nün köklü bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden İÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Sözüer, “Bu tür etkinliklere genelde dördüncü sınıflar katılıyordu. Hukuk büroları gelip kendi ofislerini tanıtıyorlardı. Ancak bu ofislerde çalışacak olan arkadaşların sayısının az olması ve ofislerden başka çalışma alanlarının da olmasını göz önünde bulundurarak bu yıl bir değişiklik yaptık” dedi. Üçüncü oturuma Yargıtay Birinci Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in katılacağını belirten Prof. Dr. Sözüer, “Bizim öğrencilerimizin Yargıtay’ı görmesi öğrencilikle başlayacak. Bazı etkinlikler yapılıyor ama Yargıtay’ın da gün boyu etkinlik yapmasını istiyoruz. Yargıtay’a gidip etkinlikler ve sunumlar yapılmasını arzu ediyoruz” dedi.

PhotoGrid_1450097389090

İÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Sözüer