AJANS ÜNİVERSİTE-Beste BUDAN
İlk konuşmacı İÜ Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Bilgi Yönetimi Ve Teknolojisi Anabilim Dalı Üyesi Doç. Dr. Işıl İlknur Sert, kütüphanecilerin, araştırmacılara yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade etti.
Bireylerin problem çözme,kanıta dayalı, analitik ve eleştirel düşünceyi öğretmenin çok önemli olduğunu söyleyen Doç. Dr. Sert,kanıta dayalı öğrenmenin nihai hedefinin bilgi okuryazarlığı olduğunu ve bilgi kaynaklarını kullanmayı alışkanlık haline getirilmesinin gerekliliğini dile getirdi.
Kanıta dayalı öğrenme biçiminin tıp alanında ortaya çıktığını ve hızlıca tüm araştırma alanlarında yaygınlaştığını belirten Doç. Dr. Sert, sözlerine söyle devam etti “Bilim hayatı çok hızlı gelişiyor. Adeta bir bilgi çöplüğüyle karşı karşıyayız.Bu kadar çok bilgi ile başa çıkabilmek için kanıta dayalı öğrenim yöntemini benimsememiz ve her alanda kullanmamız gereklidir” dedi.
‘Kütüphanelerin Yok Olması Olası Değil’
Kütüphanelerin çok canlı bilgi merkezleri olduğuna değinen Doç. Dr. Sert,”Kütüphanelerin yok olması olası bir durum değil , kütüphaneciler, insanları kütüphanelere çekmek amacıyla sürekli bir gelişim içersindedir” şeklinde konuştu.
Doç. Dr. Sert’in ardından İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Atatürk Kitaplığı Proje Koordinatörü Selçuk Aydın Atatürk Kitaplığı Üzerinden bir sunum gerçekleştirdi.
Bilgiye değer veren ve bilginin üstünlüğüne inanan bir kurum olduklarını ifade eden Aydın,Atatürk Kitaplığı’nın,Türkiye’nin en prestijli kütüphanelerinden biri olduklarını söyledi.
“7 Gün 24 Saat Açık Kütüphane”
Atatürk Kitaplığı’nın, Türkiye’nin en zengin kütüphanesi olduğuna vurgu yapan Aydın, Okumayı sevenler için 7 gün 24 saat fiziksel olarak açık bulunan bir kütüphane niteliği taşıdığını sözlerine ekledi.
Panel sonunda konuşmacılar, dinleyicilerin sorularını cevapladı.