İÜ Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi İmzalandı

AJANS ÜNİVERSİTE-Ferhat KORKMAZCAN

İÜ İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen imza töreninde açılış konuşmasını İÜ Auzef Dekanı Prof. Dr. Alper Cihan yaptı. Prof. Dr. Cihan konuşmasında, “Kurumsal olarak biz kalite noktasında(International Organization Standardization) İSO (Türk Standartları Enstitüsü) TSE 9001 başvurumuzu yaptık ve TSE belgemizi aldık. İç ve dış tetkik çalışmalarında bulunduk hedef ve amaçlarımızın uygunluğunu bu şekilde ölçme ve değerlendirme imkanımız oldu.Bundan dolayı huzurlarınızda AUZEF çalışanlarına teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“AUZEF olarak biz kısa bir sürede mukemmellik seviyesine gelmek istiyoruz” diye belirten Prof. Dr. Cihan, Türkiye’de kalite sırasına giren AUZEF’in bu yönde iradesini ortaya koymasından dolayı memnun olduğunu söyledi.

“İSO 9001 bu aldımız belge ile bize burada bir yönetim felsefeniz var diyor lakin bu mükemmel bir yönetim anlamına gelmiyor” diyen Prof. Dr. Cihan, “KalDer’in ulusal bir misyonu var bizde KalDer’e projelerimizi sunduk bize sağolsunlar yardımcı oldular.Huzurlarınızda KalDer ve Yönetim Kurulu Başkanına teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

KalDer Yönetim Yurulu Başkanı A.Hamdi Doğan, konuşmasında, “90’lı yılların başında küresel rekabet başladı ve Türkiye’de sanayide bir tedirginlik oldu. Bunun üzerine önce sadece standartlar araştırılmaya başlandı. Sonrasında temel olanın yönetim kalitesi olduğu anlaşıldı” diyerek , Türkiye’nin hedeflerini daha ileriye taşımayı ve Türkiye’nin rekabet edebileceği duruma gelmesini hedeflendiğini ve bu doğrultuda KalDer’in kurulduğunu söyledi.

Doğan,Türkiye’de 21 üniversitenin KalDer üyesi olduğunu vurguluyarak bin 200 kişi derneğe bağlı kalite sevdalısı gönüllü çalışanın olduğunu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) de ulusal kalite hareketi yolculuğuna çıktığını söyledi ve genelde yüz kişilik bir kadro ile çalıştıklarını sözlerine ekledi.

İmza töreninde bulunan tüm katılımcılara “Hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, “Kurumsal geleneğimiz için her zaman dış gözleri önemsedik. AUZEF gibi kurumumuzun KalDer gibi bir ulusal kurumun çalışmaları denetlemesi elbette ki önemli” dedi ve ekledi: “Takipçimiz ve müfettişimiz çok. Biz bundan rahatsız değiliz, bilakis bu bizim için daha iyi. Buradaki çalışmalarımızın diğer ünitelerimizde de etkin olmasını arzuluyor ve destekliyorum.”