İÜ Tıp Kariyer Günleri Gerçekleştirildi

AJANS ÜNİVERSİTE- Elif ÜNLÜ

Fotoğraflar: Yusuf EREN

 

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde dördüncü Tıp Kariyer Günleri gerçekleştirildi

 

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nde 7 Nisan’da İstanbul Kariyer Geliştirme Merkezi (KAGEM) tarafından gerçekleştirilen Tıp Kariyer Günleri, doktor ressamların sergisiyle başladı.

 

 

DSC_0007

 

 

Sergiden sonra açılış konuşmalarının ardından oturum başkanları eşliğinde bir panel düzenlendi. Panelde ilk olarak Prof. Dr.Recep Öztürk,”Tıp Eğitiminde İhmal Edilenler” konulu bir konuşma yaptı. Tıpta bilimin yanında bir sanat icra edildiğini savunan Prof. Dr. Öztürk, “Tıp eğitiminde lisans öncesi sorunlarımız var. Önce bunlar çözülmeli” dedi. Öğrencilerin yalnızca ders çalışıp tıp fakültesini kazanmaya odaklanıp sanatsal ve felsefi yönden eksik kaldıklarının altını çizen Prof. Dr. Öztürk,  “Bu nedenle lisans eğitimlerinde biz üzerimize düşeni yapıp Tıp Fakültelerinde insani değerler, iletişim, felsefe, psikoloji ve sosyoloji eğitimleri de vermeliyiz. Aynı zamanda yoğun tıp bilgisi verme gayesiyle etik değerleri de paralel biçimde öğretmeliyiz” ifadelerini kullandı.

 

 

Prof. Dr. Öztürk’ün ardından, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu “Uzmanlık Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Konular ve 2023’e Kadar İnsan Kaynakları” konulu bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Kadıoğlu, tıpta uzmanlığı seçerken birey özellikleri, alan özellikleri, hastane özellikleri ve Türkiye’nin gerçekleşmekte olan 2023’teki insan kaynaklarının bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

 

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı’ndan  Prof. Dr. İlgin Özden ise “Tıp Fakültesi’nde Neler Öğretilmez?” konulu konuşmasında “Sağlıkta Şiddet” konusunun altını çizdi.  Sağlık çalışanları olarak şiddetin önlenmesine yönelik bizim ile ilgili konuları da göz ardı etmememiz gerekir. Sağlık çalışanlarının da bazen farkına varamadıkları iletişim hataları olabilir. Bizimde bu hataları görüp düzeltmemiz gerekir. Çünkü bu hataları düzeltmek bizim hükmümüzde olan şeylerdir” dedi.

 

 

DSC_0092

 

 

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Ahmet Yaser Müslümanoğlu panelde, “Hekimliğin İdarecilik Boyutu” hakkında çeşitli bilgiler verdi.  Prof. Dr. Müslümanoğlu, hastane yöneticiliğinin en önemli noktasının tarafsızlık ve adillik olduğunu belirtti. Bunun sağlanabilmesi için de tıp fakültelerinde yöneticilik eğitiminin de çok önemli olduğunu vurguladı.

 

 

Bir ilaç firması genel müdürü Süha Taşpolatoğlu, “İlaç Endüstrisinde Genel Müdürlüğe” konulu bir konuşma yaptı. Bir tıp fakültesi mezununun doktorluk yapmak istemediği veya doktorluğu beceremeyeceğini düşündüğü takdirde ilaç sektöründe de çalışabileceğini söyleyen Taşpolatoğlu, öncelikle ilaç sektörü hakkında çeşitli bilgiler verdi ve sözlerine şu şekilde devam etti: “Ben de bir tıp fakültesi mezunuyum. Doktorlukta başarılı olamayacağımı anladım ve ilaç sektöründe şansımı denemeye karar verdim. İyi ki de bu kararı vermişim. Doktorlar ilaç sektöründe daha başarılı oluyor. Çünkü tıp eğitimi insani tarafı da güçlendiriyor. İlaç sektöründe de birebir insanlarla irtibat içinde olunuyor.”

 

 

Taşpolatoğlu’nun ardından Medikal ve Ruhsatlandırma Direktörü Sedat Altuğ, “Tıp Fakültesinden İlaç Endüstrisinde Medikal Direktörlüğe” konulu bir konuşma yaptı. Altuğ, Tıbbi direktörlüğün doktorluk estetiğinin en iyi kullanılabileceği alanlardan biri olduğundan bahsetti. İlaç Endüstrisinde başarılı olabilmek için ise yukarıyla kurulan iletişim kadar aşağıyla kurulan iletişimin de önemini vurguladı. Altuğ’un “Ayrıca başarılı olabilmek için kafanızı doldurmalısınız. Aksi takdirde hayatın hiçbir döneminde hiçbir yerde başarılı olamazsınız” sözleriyle panele son verildi.

 

 

IMG_0185