İÜ Tanıtım ve Tercih Günleri Devam Ediyor

AJANS ÜNİVERSİTE- Gizem ÖZTÜRK- Elif ÜNLÜ

İstanbul Üniversitesi Tanıtım ve Tercih günleri, ikinci gününde de öğrenci ve velilerin akınına uğradı

Tanıtım ve Tercih günleri gün boyu sürdü. Öğrenciler İşletme ve İktisat Fakültesi’ne yoğun ilgi gösterirken, öğrencilerin İÜ’yü tercih etme nedenleri, kaliteli bir eğitim ve tarihsel geçmişiyle ilgili oldu.

ttt

Öğrenciler İstanbul’da kaliteli devlet üniversitesinin az olması dolayısıyla çok fazla tercihlerinin de olmadığını söylediler. Akademik kadrosunun sağlam ve yabancı öğrenciler açısından birden çok kültürün olması da ilgilerini çekti.

İÜ İletişim Fakültesi radyosu Radyo İletişim ise,  gün boyu yayın aracından müzikler çaldı.

ddd

Tanıtım ve Tercih Günleri’nde, tercih yapacak öğrencilere, fakülte ve bölümlerle ilgili bilgilerin yanısıra, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu, Kütüphane, Öğrenci Kültür Birimi, Rehberlik Danışmanlık Sosyal Destek Birimi, Engelli Öğrenciler Koordinatörlüğü gibi üniversitenin diğer birimleri hakkında da bilgiler verildi. Bu birimlerin çalışmaları, öğrencilerin birimlerden nasıl yararlanacağı öğrencilere anlatıldı.

_DSC0071

Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğrenci Birimi Koordinatör Yardımcısı Serdar Kulak, tercih yapacak engelli öğrencilere birimle ilgili bilgiler verdiklerini anlattı. Kulak, “ İlk olarak öğrencilere, herkesle eşit olarak okulun tüm alanlarına ulaşabilme hakları, görme engelli öğrencilerin sınavlarla ilgili ayrıcalıkları gibi haklarını anlatıyoruz. Örneğin tekerlekli sandalyeli bir öğrencinin yurdunda rampa yoksa öğrenci rampa talep edebiliyor, talebini bize iletebiliyor. Biz Engelli Öğrenciler Koordinatörlüğü olarak bu taleplerle ilgilendiğimizi okulumuzu tercih edecek öğrencilere anlatıyoruz” dedi.