İÜ Su Ürünleri Fakültesi’nde Mezuniyet Heyecanı

AJANS ÜNİVERSİTE-Beste BUDAN

Fotoğraf-Caner ERDOĞAN

Tören, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından bu yıl vefat eden İÜ Su Ürünleri Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. İsmet Baran, İÜ Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Canan Hacer Okgerman ve İÜ Su Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Mustafa Temel saygıyla anıldı.

Su ürünleri sektöründen mezuniyet törenine katkı sağlayanlara teşekkür plaketi verildi.

Bölümden mezun olan 41 öğrenci sırayla salona davet edildi. 2014-2015 Su Ürünleri Fakültesi mezun öğrencileri adına açılış konuşmasını öğrenci temsilcisi Buket Elçin gerçekleştirdi.

Buket Elçin

Elçin, “Tüm öğrenciler adına burada yer almaktan mutluluk duymaktayım. Tüm mezun arkadaşlarım adına bizleri bu mutlu günümüzde yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim. Değerli hocalarım ve öğrenci arkadaşlarımın 4 yıl boyunca bana yükledikleri öğrenci temsilcisi görevini elimden geldiğince yerine getirmeye çalıştım. Bana verilen bu sorumluluk profesyonel meslek hayatımda önemli kazanç sağlayacak” dedi.

Fakülte öğrencilerinin bir temsilciyle temsil ediliyor olması o kurumdaki demokrasi anlayışının iyi bir göstergesi olduğunu söyleyen Elçin, meslek hayatı boyunca bu demokratik anlayışı meslek hayatında da yansıtacağını belirtti.

Elçin, son olarak ailesine, hocalarına ve fakülte personeline teşekkürlerini sunarken son teşekkürünü ise eğitim-öğretim hakkını Türk gençliğine armağan eden ve bunu yaparken de kadın-erkek eşitliğini sağlayan Ulu Önder Atatürk’e ithaf etti.

Elçin’in ardından Su Ürünleri Fakültesi Dönem Birincisi Selin Sever kürsüye davet edildi.

Selin Sever

Sever, “Toplum tarafından su ürünleri mühendisliği azınlık bir meslek olarak görülse de mesleğimizi daha ileriye taşıyacağımıza gönülden inanıyorum. Tüm mezun arkadaşlarım için hayatlarında en iyisini diliyorum” diye konuştu.

Sever’ in ardından Ziraat Mühendisleri İstanbul Meslek Odası İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık konuşmasını yaptı.

Ahmet Atalık

Atalık, Kardeş meslek grubu olan su ürünleri mühendislerinin mezuniyet töreninde bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Atalık “Mezun olduktan sonra daha fazla çalışmanız gerekiyor. Kendinizi mesleğinizde kabul ettirerek, mesleğinizi Türkiye gündeminde çok daha fazla önem kazanmasını sağlamak ve peşinizden gelecek olan arkadaşlara öncü olma görevi sizlere düşüyor. Bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum. Mesleğinizde ne kadar zorluk çekerseniz çekin hep daha fazla çalışmalısınız” dedi.

Prof. Dr. Meriç Albay

Atalık’ın ardından konuşan İÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meriç Albay “Mezun olan Su Ürünleri Fakültesi öğrencilerimiz ne yazık ki yıllardan beri sıkıntılı bir dönem içindeydi. Öğrencilerimize ve mezunlarımıza istediğimiz gibi bir çalışma ortamı sağlayamadık. Bunun bilincindeyiz. Ama bunu değiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu ve şunları ekledi: “Su ürünlerinin bu kadar önem kazandığı bir dünyada siz su ürünleri mühendislerinin değeri er ya da geç anlaşılacaktır. Buna canı gönülden inanıyorum. İstanbul Üniversitesi’nde ciddi bir eğitim aldınız. Su ürünleri mühendisleri olarak büyük bir bilgi birikimine sahipsiniz. Buradan mezun ettiğimiz arkadaşlar su ürünleri mühendisliği alanına damga vuracaklar” diyerek sözlerini bitirdi.

Prof. Dr. Recep Güloğlu

Daha sonra kürsüye çıkan İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Güloğlu konuşmasında öğrencilere tavsiyeler verdi. Hiç bir zaman hiç bir şeyden korkmamaları gerektiğini ifade eden Güloğlu kaliteye ve sağlığa önem verilmesi gerektiğine değindi.

Ardından ilk 3’e giren öğrencilerden Dönem birincisi Selin Sever, Dönem ikincisi Elif Bilgili ve dönem üçüncüsü Senem Turan’a diplomaları ve armağanları takdim edildi. Daha sonra diğer öğrenciler de teker teker sahneye çağrılarak diplomaları teslim edildi.

Selin Sever

Elif Bilgili

Senem Turan

Diplomalarını teslim alan öğrenciler mesleki yeminlerini etti ve keplerini coşkuyla havaya attı.

Mezuniyetten Kareler :