İÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Mezunları Keplerini Fırlattı

AJANS ÜNİVERSİTE – Alparslan ÇAKIR

İÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan iki yıllık öğrenim sonunda mezun olan öğrenciler İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Cem’i Demiroğlu Oditoryumu’nda dün düzenlenen mezuniyet töreniyle diplomalarını aldı

Sunuculuğunu İÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri Eda Abacı ve Hayriye Kelleci’nin yaptığı program 13.00’te başladı. Programa diploma alacak öğrencilerin yanı sıra yüksekokulun öğretim üyeleri ve öğrenci velileri yoğun ilgi gösterdi.

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Radyoterapi, Diş Protez Teknolojisi, Ağız ve Diş Sağlığı bölümü öğrencilerinin mezun olduğu programda konuşan yüksekokul birincisi Abdullah Toptan başta ailesi ve yakınları olmak üzere başarısında emeği geçen herkese teşekkür ettikten sonra plaketini yüksekokul müdürü Prof. Dr. Arif Kaygusuz’dan aldı. Toptan’ın yanı sıra yüksekokul ikincisi Cemile Kuş ve Büşra Ülker başta olmak üzere bölüm birincileri, ikincileri ve üçüncüleri plaket aldı. Diğer öğrencilere ise diplomaları verildi.

İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Koray Gümüştaş ise töreni en çok gururlandıranların veliler olduğunu söyledi.2013-2014 eğitim-öğretim yılında 185 mezun verdiklerini belirten Gümüştaş, “Özgür insan olmanın gururunu yaşayan, laik, demokratik Atatürk ilkelerini yaşatacağız” şeklinde konuştu. Öğrenciler keplerini fırlattıktan sonra, İÜ’nün kendilerine verdiği görevleri ve yetkileri meslek hayatları boyunca kötüye kullanmayacaklarına, “ırk, dil, din, siyasi görüş” vb. konularda ayrımcılık yapmadan görevlerini yerine getireceklerine dair hep bir ağızdan yemin etti.

_DSC0288

Velilerin ve öğretim üyelerinin katılımcı olarak katıldığı törene ilgi büyüktü

_DSC0300

Yüksekokul birincisi Abdullah Toptan plaketini Prof. Dr. Arif Kaygusuz’dan aldı