İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet Restorasyonu Süren Rektörlük Binasını Gezdi

İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, restorasyonu süren tarihi Rektörlük Binası’nı gezdi. Ziyaret sırasında yapılan çalışmaları inceleyen Prof. Dr. Yunus Söylet, mimarlar ile bina hakkında toplantı yaptı

İÜ Yapı İşleri Daire Başkanı Dr. Cemil Akçay, İÜ Genel Sekreteri Metin Küçük, İÜ Genel Sekreter Yardımcısı Figen Cihan ve İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Doç. Dr. Ergün Yolcu’nun katıldığı toplantıda binanın depreme dayanıklılığı, yangın söndürme, güvenlik ve iç planlama konuları görüşüldü.

Restorasyon projesi hakkında yetkililerden bilgi alan İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, İstanbul Üniversitesi’nin tarihi binalarına “Dünya Mirasını Koruyan Geleceği Tasarlayan Üniversite” düşüncesiyle sahip çıktıklarını söyledi.

İÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalardan memnun olduğunu belirten İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, tarihle barışık şekilde yürüttükleri projelerin hem Süleymaniye’nin hem de Beyazıt’ın çehresini değiştirdiği gibi İstanbul Üniversitesi’ne de eski ile yeninin birleşiminden oluşan büyük bir bereket getirdiğini ifade etti.

İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü