İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak Teşekkür Mesajı Yayınladı

AJANS ÜNİVERSİTE

Prof. Dr. Yunus Söylet’in Rektörlük görevinden istifa etmesiyle Vekil Rektör olarak görev yapan Prof. Dr. Mahmut Ak, dün akşam Cumhurbaşkanlığı tarafından İstanbul Üniversitesi Rektörü olarak atandı.

Prof. Dr. Mahmut Ak bugün teşekkür mesajı yayınladı. Yayınladığı mesaj ise şu şekilde:

Saygıdeğer İstanbul Üniversitesi Mensupları,

İstanbul Üniversitesi, bilime ve eğitime yaptığı katkılarla Dünya’nın en iyi üniversiteleri arasında yer almaktadır. Bu başarının arkasında, toplumun üniversitelerden beklentilerinin giderek arttığı ve ülkelerin kalkınmasında en büyük sorumluluklardan birisinin üniversitelere düştüğü bilinciyle tüm mensuplarımızın bilimsel araştırma, eğitim ve toplumsal hizmet çalışmalarına odaklanması yatmaktadır. Elde ettiği başarılarla yetinmeyen üniversitemiz mensupları, kendilerine daha yüksek hedefler koyarak çalışmalarına devam etmektedir.

Akademik kariyerimin her aşamasında üniversitemizin bilimsel araştırma, eğitim ve toplumsal hizmet işlevlerini en iyi şekilde yerine getirebilmesi için tüm gücümle çalıştım. Farklı düşüncelerin üniversitelerin en büyük zenginliği olduğunun bilinciyle, mensuplarımızın tüm platformlarda fikirlerini özgürce ifade edebilmesi ve çalışmalarını yürütebilmesi için gerekli tüm olanakları ve desteği sağlama gayreti içerisinde oldum. Çünkü yeni bilgilerin ve yeni projelerin ancak farklı fikirlerin bir arada olduğu özgür ortamlarda ortaya çıkabileceğine inanıyorum.

“İstanbul Üniversitesi Rektörü Atanma Süreci” Kanunlarımızda belirtildiği şekilde gerçekleşmiş ve bu sürecin sonunda 3 Nisan 2015 tarihinde İstanbul Üniversitesi Rektörü olarak atanmış bulunuyorum.

Bu onurlu görevi en iyi şekilde yerine getirmek için tüm gayretimle çalışacağım. İstanbul Üniversitesi’nin dünyanın en iyi üniversiteleri listelerinde daha da üst sıralara çıkması; öğretim üyelerimizin bilimsel araştırma ve girişimci projelerinin daha fazla desteklenmesi; “öğrenen” odaklı çağdaş eğitim yöntemlerinin yaygınlaştırılması; topluma sunduğumuz hizmetlerin en iyi şekilde yürütülmesi; proje aşamasında veya devam etmekte olan inşaat, restorasyon, yenileme ve diğer tüm altyapı çalışmalarının tamamlanması; akademik ve idari personelimizin çağdaş ortamlarda çalışmalarını yürütmesi ve yaşam standartlarının yükseltilmesi için gerekli tüm çalışmaları birlikte yapacağız.

İsteğimiz İstanbul Üniversitesi’nde “Çeşitliliği destekleyen yönetim felsefesi”nin ve “şeffaf, hesap veren, saygın ve özerk üniversite” anlayışının devam etmesi ve İstanbul Üniversitesi’nde şu konuların öncelikli olduğu bir yönetim anlayışının sergilenmesidir;

• Akademik Özgürlük
  • Tüm Paydaşlarla İşbirliğine Açık Bir Yönetim Anlayışı
  • Araştırma- Geliştirme (AR-GE) Faaliyetleri ve İnovasyon
  • Üniversite-Sanayi İşbirliği
  • Uluslararasılaşma
  • E-Dönüşüm
  • Öğrenen Odaklı Eğitim Çalışmaları
  • Toplumla Bütünleşme
  • Fiziksel Alt Yapının Yenilenmesi
  • Akademik ve İdari Personelimizin Yaşam Standartlarının Yükseltilmesi

Bu süreçte desteğini esirgemeyen üniversitemizin tüm mensuplarına çok teşekkür ederim. Birlikte yeni projeler üretmeye devam edeceğimize, böylece üniversitemizi ve ülkemizi her geçen gün daha da üst hedeflere taşıyacağımıza inanıyorum.

Üniversitemiz için çok güzel bir gelecek umuduyla en derin sevgi ve saygılarımı sunarım.

Prof. Dr. Mahmut AK
İstanbul Üniversitesi Rektörü