İÜ Orman Fakültesi Öğrencilerinin Mezuniyet Coşkusu

AJANS ÜNİVERSİTE – Burcu BALKAN

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda  Orman Fakültesi Mezuniyet Töreni 26 Haziran’da gerçekleştirildi

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan tören, Orman Fakültesi 1.’si Elif Merve Kararmaz’ın konuşması ile devam etti. Karamaz, konuşmasında “Her anımda yanımda olan, desteğini esirgemeyen aileme çok teşekkür eder, tüm eğitim öğretim hayatım boyuncu bana ailemi aratmayan arkadaşlarıma teşekkürlerimi ve sevgilerimi sunarım. Sizlere Atatürk’ün kurduğu ülken için çok çalışacağıma, ilkelerim ve hedeflerim olacağına, insanları değil grupları yargılayacağıma, insanı ve doğayı sevip koruyacağıma söz veriyorum” dedi.

_DSC0443site

Orman Fakültesi 1.’si Elif Merve Kararmaz

Kararmaz’ın ardından Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yeşil konuşma yaptı. Prof. Dr. Yeşil, “1978 yılında Orman Fakültesi’nin ilk dersini bu salonda aldım. Salona ilk girdiğimde karmaşık duygular içindeydim. Salon çok kalabalıktı, çok heyecanlanmıştım. 1982 yılında Orman Fakültesi’ni bitirdim. Mezuniyetimi haber vermek için babamın yanına gittim. Babam bu haberi duyunca önce bir durakladı, sonra kalktı bana sarıldı. Öyle bir sarıldı ki daha önce hiç böyle sarılmamıştı” diyerek göz yaşlarına hakim olamadı.

Prof. Dr. Yeşil, “ Sevgili anneler ve babalar. Sizlerde elinizdeki bütün olanakları çocuklarınız için seferber ettiniz. Onlarla gurur duyunuz ve onlara güvenmeye devam ediniz. Sevgili mezunlar. Hepinizin mezuniyetini yürekten kutluyor, yarınların sizlere sağlık, mutluluk, başarı ve umut dolu günler getirmesini diliyorum. Yolunuz açık geleceğiniz aydınlık olsun” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

_DSC0455site

Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yeşil

Mezuniyet töreninde İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Güloğlu ve İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere de konuşma yaptı. Konuşmaların ardından dereceye giren Orman Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği, Peyzaj Mimarlığı ve Ormancılık Meslek Yüksek Okulu bölümlerinden mezun olan öğrencilerden 1. 2. ve 3.’lere ödülleri verildi.

Mezunların yeminlerini etmesi ve keplerin atılmasıyla tören sona erdi.

_DSC0708site

_DSC1014site