İÜ Öğrenci Kulüplerinin Sayısı 2014 Yılında Yüzde 30 Arttı

AJANS ÜNİVERSİTE- Mehmet Kerem Hançer

Prof. Dr. Hasan Alpak, son birkaç yılda önemli sayıda kulüp artışı olduğunu vurgulayarak, neredeyse haftada bir tane öğrenci kulübünün açıldığını bildirdi. Prof. Dr. Alpak, İÜ’de 2013 yılı sonunda 219 olan kulüp sayısının, 2014 yılı Aralık sonu itibarıyla 281’e ulaştığını söyledi. Bu sonuçla birlikte İÜ öğrenci kulüplerinin 2014 yılında yüzde 30 arttığını belirtti. Bu artışın hiç fena bir artış olmadığını ifade eden Prof. Dr. Alpak, bu artışların öğrenci kulüplerine yapılan olumlu katkının en büyük göstergesi olduğunu belirtti. 44 kulüple en fazla kulüp İÜ Beyazıt Merkez Kampüsü içerisinde yer alıyor.

20140501_130731

Atçılık Kulübü

İÜ SKS Turizm”

İÜ SKS, İÜ öğrenci kulüplerine en büyük desteği ulaşım hizmetleriyle veriyor. 2014 yılı içerisinde, İÜ öğrenci kulüplerinin faaliyetlerine, İÜ SKS bünyesinde bulunan 85 araçla destek verildi. 2014 yılında, İÜ öğrenci kulüplerinin Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerine düzenledikleri gezilerde, İÜ SKS araçları toplam 56.628 kilometre yol kat ettiler. Bu gezi faaliyetlerinin gerçekleştirilebilmesi için İÜ SKS toplam 13 milyon 4 yüz 7 bin 929 TL harcama yaptı. Prof. Dr. Alpak, gösterdiği bu performansla İÜ SKS’nin turizm acentelerini zorladığını ve ” İÜ SKS Turizm” adıyla anılmayı hak ettiğini ifade etti.

KAPADOKYA 16

Kapadokya Gezisinden

El Emeği Göz Nuru

İÜ Kulüpleri faaliyetlerinden bahseden Prof. Dr. Alpak, özellikle İÜ Güzel Sanatlar Kulübü’nün faaliyetlerine büyük atıfta bulundu. İÜ Güzel Sanatlar Kulübü üyeleri tarafından yapılan el emeği göz nuru zarif eserlerin hem kulüp hem İÜ için gurur vesilesi olduğunu dile getirdi. Bu eserlerin İÜ’nün tanıtımı amacı ile İÜ’yü ziyaret edenlere hediye edildiğini söyleyen Prof. Dr. Alpak, bunların parayla satın alınan eserlere göre çok daha değerli olduklarının altını çizerek, İÜ Güzel Sanatlar Kulübü’ne teşekkür etti.

Güzel Sanatlar Kulübü’nün Eserleri

Yemek Kulübü Açılsın

İÜ öğrenci kulüpleri çok geniş bir yelpazede yer alıyor.. Medya kulübünden etik kulübüne, sinema kulübünden halk oyunları kulübüne kadar pek çok kulüp, fakültelerin bünyesinde, derslerle bağlantılı olsun olmasın, öğrencilerin gerçekleştirdikleri faaliyetler sayesinde yaşatılıyor.

Öğrencilerin sosyalleşmesi bağlamında öğrenci kulüplerinin önemi üzerinde ayrıca duran Prof. Dr. Hasan Alpak, kendisinin de yıllarca kulüp danışman hocalığı yaptığını ve her akademisyenin öğrenci kulüplerine yardımcı olması gerektiğini belirterek, İÜ SKS’nin bu vizyonla İÜ öğrenci kulüplerine her bakımdan yardımcı olduğuna dikkat çekti, olmaya da devam edeceğini hatırlattı. Bu hatırlatmanın ardından, bu kadar çeşitliliğin mevcut olduğu İÜ bünyesinde bir yemek kulübünün de faaliyete geçirilmesini beklediğini ve istediğini sözlerine ekledi. İÜ’de yemek kulübünün kurulması hâlinde, kulüp üyesi öğrencilere İÜ yemekhanesinde faaliyet göstermelerine ve çalışmalarına izin verileceğini; kendisinin de bu kulübün çalışmalarına bizzat yardımcı olacağını ifade etti.