“İÜ Mirasının Temsilcileri Olarak Edebiyat Alanında Sorumluluğumuz Büyük”

AJANS ÜNİVERSİTE- Neslihan KALKAN, Tuğçe AYÇİN

İÜ Türk Dili ve Edebiyatı Kulübü 2014 yılında, bugünün mezunları arasında yer alan öğrenciler tarafından kuruldu. İlk senesinde yapısı oluşturulmaya, duyuruları yapılmaya ve faaliyet yönleri belirlenmeye çalışılan kulüp, şu anda var olan yönetimin göreve gelmesiyle, geniş çaplı ve ilginç etkinlikler düzenleme yönünde çalışmalar gerçekleştirme kararı aldı.

İÜ Türk Dili ve Edebiyatı Kulübü’nde 80’e yakın öğrenci bulunduğunu belirten kulüp başkanı Şevval Bahtiyar, kulübe Urdu Dili ve Edebiyatı, Fars Dili ve Edebiyatı, Tarih, Gazetecilik, Amerikan Dili ve Edebiyatı gibi bölümlerden de katılım olduğunu söyledi. “Hal böyle olunca daha kapsamlı ve herkese hitap edecek etkinlikler yapmaya çalışıyoruz” diyen Bahtiyar, edebiyat kültürüne katkı sağlayacak söyleşiler ve sohbetler gerçekleştirdiklerine değindi.

1- tdek

“Amacımız Kulübümüze Olan İlgiyi Canlı Tutmak”

Kulüp faaliyetleri kapsamında Mehmet Nuri Yardım, Prof. Dr. Haluk Oral, Oktay Tiryakioğlu gibi isimleri ağırladıklarını anlatan Bahtiyar, “Mesleki açıdan bu bölümden mezun olduktan sonra yapılabilecek olan editörlük, yazarlık, yayınevi yönetmek, çeviri edebiyatı gibi konularda peş peşe üç etkinlik düzenledik” şeklinde konuştu. Bahtiyar, Varlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Enver Ercan, Dergâh Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ali Ayçil ve Dedalus Yayınları’nın sahibi Sedat Demir ile söyleşiler yaptıklarını vurguladı. Bu sene daha çok kendi içlerine yöneldiklerinin altını çizen Bahtiyar sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Hocalarımızdan Prof. Dr. Cezmi Eraslan, Prof. Dr. Ali Şükrü Çoruk, Doç. Dr. Mehmet Samsakçı ve Dekanımız ile birtakım faaliyetlerimiz oldu. Beden Dili Eğitimi konulu bir seminer gerçekleştirdik. Genel Konsey ile 26 kulüp ortaklığında, bizim de dahil olduğumuz İşaret Dili Eğitimi Programı’na katıldık. Amacımız kulübümüze olan ilgiyi canlı tutmak ve sosyal- kültürel hayata katkı sağlamak.”

3-  tdek

“Hocalarımızın Desteğini Bilmek Bize Güven Veriyor”

Türk edebiyatının birçok önemli isminin yetiştiği İÜ Edebiyat Fakültesi’nde öğrenci olmanın ve kulüp faaliyetleri gerçekleştirmenin kendileri için gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Bahtiyar, “Böyle bir mirasın temsilcileri olarak sorumluluğumuz büyük. Kaliteli ve nitelikli işler yapma gayretindeyiz” dedi.

Bahtiyar, Türk Dili ve Edebiyatı Kulübü’nün resmi olarak bir tane danışman hocasının olduğunu belirtirken, akıl danıştıkları, fikir alışverişi yaptıkları ve bazı isimlere ulaşmakta yardım aldıkları birçok hocalarının olduğunu ifade etti. “Hocalarımızın desteğini bilmek bize güven veriyor” diye konuşan Bahtiyar, kulüp faaliyetleri içerisinde yer alırken hocalarla birebir tanışmanın, öğrencilere kültürel ve mesleki açıdan büyük katkılar sağladığını belirtti.

2-  tdek

“Üniversitedeyseniz Kendinize Bir Şeyler Katmak İçin Çabalamalısınız”

İÜ Türk Dili ve Edebiyatı Kulübü olarak geleceğe dönük planlarından söz eden Bahtiyar, T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Dedalus Yayınları ile içinde bulundukları Hikâye Atölyesi etkinliklerinin devamı ve yeni atölyeler için çalışmalar gerçekleştireceklerini kaydetti. Kulüp faaliyetlerinde bulunmanın üniversite hayatında sosyalleşmek isteyen insanlara kısmen fayda sağladığına değinen Bahtiyar, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Kulüpler sayesinde yeni insanlarla tanışıyorsunuz, farklı bölümler ve kültürler hakkında bilgi sahibi oluyorsunuz. Üniversitedeyseniz kendinize bir şeyler katmak için çabalamalısınız. Bu açıdan böyle faaliyetlerin önemli kazanımlar sağladığını düşünüyorum.”

5-  tdek