İÜ Devlet Konservatuvarı’nda ‘Akordeon Programı’

AJANS ÜNİVERSİTE

Akordeon , Avrupa’dan Afrika’ya , Güney Amerika’dan Kanada’ya çok sesli müziğin temsilcisi konumunda. Tango’nun tutkusunu , Vals’in ahengini, Balkan, Kafkas ve Latin melodilerinin heyecan dolu ritmini , Klasik Batı Müziği ile Caz’ın derinliğini yorumlayabilen senfonik enstrüman. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı bir ilke daha imza atıyor ve 16 – 30 yaş arası adayların katılabileceği “Akordeon Sertifika Programı” nı başlatıyor. Sınav için kayıt başvuruları 31 Temmuz – 15 Ağustos 2014 tarihleri arasında yapılacaktır.

Senfonik Enstrüman Akordeon

1822 yılında Berlin’de Buschmann’ın el armonikasını geliştirmesi ile ilk biçimini almıştır . 1827’de Fransız Buffet enstrümana bugünkü şeklini vermiş olup 1872’de Avusturya’da ‘Akordeon’ adını almıştır. Akordeon’un İstanbul tarihçesi ise Avrupa’daki tango furyasına paralel olarak 1920 ve 30’lu yıllarda popüler hale gelmesiyle başlar.