İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kadrajından Edremit

AJANS ÜNİVERSİTE-Doğancan ÇELİK

İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin kuruluşundan bu yana faaliyet gösteren İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Fotoğrafçılık Kulübü, ağırlıklı olarak Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşuyor. Kulüp bünyesinde yapılan uygulamaların yanı sıra kadraj, fotoğraf tekniği ve makineler/modlar üzerine teknik dersler de veriliyor. Bu dersleri alarak eğitimini tamamlayan öğrenciler, yapılan geziler sırasında uyguladıklarını pratiğe dökme şansı yakalıyor.

Hemen hemen her haftasonu şehir içine veya yakın illere günübirlik geziler düzenleyen İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Fotoğrafçılık Kulübü, geçtiğimiz günlerde Edremit bölgesine gezi düzenledi. Balıkesir’in gözde ilçesi Edremit’in güzelliklerini fotoğraflamak üzere bölgeye gelen İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Fotoğrafçılık Kulübü üyesi öğrenciler, çekimlerini ilçe merkezi, Kazdağları ve zeytin üzerine yoğunlaştırdılar.

edremit

Sosyal medya üzerinden Belediye Başkanı Kamil Saka’ya ulaşan öğrenciler Başkan Saka’nın daveti üzerine 12 Şubat 2015 günü Edremit’e doğru yola çıktılar. 13 Şubat 2014 günü ilk olarak Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’yı ziyaret eden Fotoğrafçılık Kulübü üyesi öğrenciler Başkan Saka’ya gençlere gösterdiği destek için teşekkür ederek, Edremit’te üç gün boyunca kentin tarihi ve doğal güzelliklerini çekeceklerini ve bu fotoğraflara yılsonu sergilerinde yer vermek istediklerini söylediler.

Öğrencilere Edremit ilçesi hakkında bilgi veren Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka: “Sizin gibi öğrencilerimizi ilçemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Geleceğimiz olarak gördüğümüz siz sevgili gençlerimize her zaman destek olmaya çalışacağız. Ancak sizlerin de çok çalışıp ulusumuza yararlı bireyler olarak hayata atılmanızı istiyorum” dedi. Öğrenciler adına İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Fotoğrafçılık Kulübü Başkanı Onur Merzifonlu, Başkan Saka’ya ziyaret anısına plaket verirken, Başkan Saka da öğrencilere kenti tanıtıcı dokümanlar ve Antandros Antik kentini simgeleyen resimlerin bulunduğu kupalardan hediye etti.

İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Fotoğrafçılık KulübüBaşkanı Onur Merzifonlu tıp fakültesi gibi zorlu bir eğitimin stresini fotoğraf çekerek attıklarını belirterek şu açıklamalarda bulundu: “İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Fotoğrafçılık Kulübü, amatör ruhla profesyonel işler çıkarmaya çalışan ve tamamıyla üyelerin gönüllülük esasıyla yürüttüğü bir kulüp. Dolayısıyla maddi anlamda büyük sıkıntılar çekiyoruz. Bu noktada ise Edremit Belediyesi gibi bize çok yardımcı olan belediyeler sayesinde gezebiliyoruz. Bu gezi ve önceki büyük gezilerimizde yerel medyada yer alarak fakülte ve üniversitemizi iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyoruz.”

IMG_8814

Üç gün boyunca ilçede kalan öğrenciler 15 Şubat 2015 gecesi İstanbul’a dönerek İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi önünden evlerine gitmek üzere ayrıldılar.

İÜ Cerrahpaşa Fotoğrafçılık Kulübü üyesi öğrenciler daha önce de Alanya, Çanakkale, Eskişehir, Yalova illerine fotoğraf çekmek üzere gezi düzenlediler. Ayrıca öğrenciler İstanbul sınırları içerisinde yer olan doğal ve tarihi güzellikleri de atlamadılar. Balat, Çengelköy, Sultanahmet-Kapalıçarşı, Moda, Üsküdar, Atatürk Arboretumu, Kabataş, Beşiktaş ve Samatya gibi birçok ilçede çekim yaptılar. Aldıkları zorlu eğitimin stresini fotoğraf çekerek atan öğrenciler önümüzdeki dönemde Bursa ve Bolu bölgelerine de gezi düzenlemeyi planlıyorlar.