İÜ Beyazıt Kampüsü’nde Kedilere Sağlık Kontrolü

AJANS ÜNİVERSİTE- Esra Mutlu

Fotoğraf- Seda Orman

İÜ Beyazıt Kampüsü’ndeki kedilerin periyodik bakım, kontrol ve aşıları İÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Prof. Dr. Hasan Alpak, İÜ Veteriner Fakültesi Araştırma Görevlileri ve öğrencileri tarafından gerçekleştirildi

İstanbul Üniversitesi(İÜ) Beyazıt Kampüsü içerisinde yaşayan kedilerin ve köpeklerin bakımları, kontrolleri ve aşıları düzenli olarak İÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve İÜ Veteriner Fakültesi tarafından yapılıyor. Rutin olarak yapılan kontrollerden birisi de 12 Şubat 2014 tarihinde gerçekleştirildi. Bakım, kontrol ve aşılar İÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Prof. Dr. Hasan Alpak, İÜ Veteriner Fakültesi Araş. Gör. Alper Bayrakal ve Araş. Gör. Ozan Gündemir ve öğrencileri tarafından yapıldı.

Prof. Dr. Alpak, birkaç yıldır yapılan bu rutin kontrollerin kampüs içerisinde bulunan kedi ve köpeklerin tedavileri, aşıları ve kontrollerinin bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Alpak, “İÜ Beyazıt Kampüsü civarında görev yaptığım için haftada 1-2 kez kedileri ve köpekleri gözlemlemek için dolaşıp kontrol ediyorum. Yalnızca Merkez Kampüs’te değil, İÜ Fen Fakültesi’nde ya da İÜ Çapa Tıp Fakültesi’ne de istek olursa gidiyoruz. İÜ Veteriner Fakültesi bu konuda gönüllü olarak çalışıyor zaten” dedi.

Yalnızca hastalıklı ya da bakıma ihtiyaç duyan değil, sağlıklı kedilerin de iç ve dış parazit kontrollerini yaptıklarını belirten Araş. Gör. Alper Bayrakal ve Araş. Gör. Ozan Gündemir, “Acil durumlarda kedilere müdahale edemiyoruz ama Veterinerlik Fakültesi’ndeki hastanede müdahale ediyoruz. Kontrolleri fakültemizin öğrencileri ile birlikte yapıyoruz. Diğer fakültelerde de kontroller yapmak istiyoruz” dedi.

Haberin videosu:

Beyazıt Kampüsü’nde Kedilerin Bakımı Yapıldı