İstanbul Üniversitesi Yatırımcı Girişimci Etkinliği Gerçekleştirildi

AJANS ÜNİVERSİTE-Fırat ORMANCI

İÜ Teknoloji Transfer Ofisi yatırımcılarla girişimcileri bir araya getirmek amacıyla Borsa İstanbul Özel Pazarı ile ortak bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlikte pek çok girişimci projeleri hakkında bilgi verdi.

Etkinliğin başlangıcında Borsa İstanbul Özel Pazar Müdürü Doç. Dr. Recep Bildik konuşmasını yaptı. İstanbul Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin çok önemli başarılara imza attığına değinen Doç. Dr. Bildik, “İstanbul Üniversitesi geçtiğimiz yıllarda patent başvurusunu en çok yapan üniversite oldu” dedi. Konuşmasının devamında ekonominin temelinin küçük şirketlere dayandığını belirten Doç. Dr. Bildik, “Devletin ekonominin gelişmesi için önemli teşvikleri var. Borsa İstanbul Özel Pazarı yurt içi ve yurt dışına açık bir sisteme sahip. Bulunduğumuz bölgenin finans merkezi olmak istiyoruz. Birlikte özel pazarın gelişimi için çalışacağız” diyerek konuşmasını tamamladı.

Gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Çetin Ali Dönmez KOBİ’lerin Türkiye’de toplam girişim sayısının yüzde 99,8’ini, istihdamın da yüzde 74,2’sini oluşturduğu ifade etti ve girişimciliğin desteklenmesi adına birçok ülkede KOBİ’lerin finansmana erişiminde belli tedbirler alındığını ve uygulandığını belirtti. Bu kapsamda sermaye piyasaları aktörlerinin girişimciliğin finansmanına daha çok odaklanması gerektiğini belirten Dönmez, girişimcilerin yatırımcılarla buluşması için daha etkin mekanizmaların kurulması ve işletilmesinin zorunlu olduğunu ifade etti.

Etkinliğin devamında konuşmasını yapan İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz konuşmasını yaptı. İstanbul Üniversitesi’nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Ersöz, “İstanbul Üniversitesi’nin bazı bölümlerinde eğitim müfredatına girişimcilik dersleri konuldu. Girişimciliği destekleyen çalışmaları sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı. Sorunlarını çözmek için ArGe yatırımlarına kaynak ayırmayı Türk iş dünyasının da öğrenmesi gerektiğini vurgulayan Ersöz, “Sadece devletin sağladığı kaynaklarla, üniversitelerin sunduğu imkanlarla gerçekten rekabet edilebilir, küresel rekabette öne geçen bir Türkiye yaratmamız çok mümkün gözükmüyor. Bu yüzden de özel sektörün de ArGe’ye ayırması gereken kaynağın da artması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Programda Okan Erol, Doğukan Aksu, Engin Sezgin, Seda Çakır, Atakan Kurt, Mehmet Şenel, Fehim Çavuş, İlyas Uyanık, Fatma Gülgün Yener, Ayşe Kızılkaya, Adil Ünal, Murat Altuntaş, Gökhan Erdoğan, Ahmet Kemal Balı, Ahmet Metehan Öner, Sedat Yılmaz, Yasin Köker ve Yurtşen Adıyaman projelerini tanıttı. Katılımcılar, yatırımcı-girişimci ilişkisinin özel pazardaki önemine değindiler. Kozmetik, bilişim teknolojileri, elektronik, reklam gibi sektörler hakkında bilgilendirme yaptılar.

Düzenlenen şirket yatırımcı buluşması etkinliğine katılan onlarca yatırımcı İstanbul Üniversitesi Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisinde bulunan inovatif firmalarla tanışma imkânı buldu. Geliştirdikleri teknolojik ürünlerle dikkat çeken firmalar ise kurdukları stantlar ve yaptıkları sunumlarla kendilerini yatırımcılara tanıtma ve Özel Pazar üzerinden yatırım bulma imkânı sağladı.

Ayrıntılı bilgi için: http://www.borsaistanbul.com/duyurular/2016/06/02/yatirimci-ve-girisimciler-borsa-istanbul-ozel-pazar-etkinliginde-bulustu