İstanbul Üniversitesi Kariyer Günleri Başladı

Ajans Üniversite – Beste BUDAN
Fotoğraf – Caner ERDOĞAN

“İstanbul Üniversitesi Kariyer Günleri 2015” İÜ Avcılar Fakültesi Ali Rıza Berkem Konferans Salonu ve İÜ Kongre ve Kültür Merkezinde eş zamanlı olarak 20 Nisan’da başladı.

21 Nisanda da devam eden etkinliğin açılış konuşmasını İstanbul Üniversitesi Ekonometri Kulübü Başkanı Çağla Demirtaş gerçekleştirdi. Üniversite öğrencilerin en büyük isteklerinin kariyer sahibi olmak olduğunu söyleyen Demirtaş, bu kapsamda Kariyer Günleri’nin öğrencilere yardımcı olacağını söyledi.

Çağla Demirtaş

Demirtaş’ın konuşmasının ardından İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz etkinliğin önemi hakkında konuşma yaptı. Prof. Dr Ersöz, “Öğrencilerimize kariyerlerinde ilerleyebilecekleri bir eğitim-öğretim vermeye çalışıyoruz. Kariyer Günleri öğrencilerimizin kariyer planlamalarında yeni ufuklar açmasını temenni ediyorum.” dedi.

Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz

Bireylerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda seçecekleri mesleklerin hayatları boyunca mutlu ve başarılı olacakların söyleyen Prof. Dr Ersöz bireylerin başarısının ülkemizin büyümesi ve gelişmesi açısından da önemli olduğunu vurgulayarak konuşmasını sona erdirdi.