İstanbul Üniversitesi BGD’den Kupaya İyi Başlangıç

AJANS ÜNİVERSİTE-Kasım BALTACI

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) Gemlik’te düzenlediği Kadınlar Türkiye Kupası’nda baştan sona büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada İstanbul Üniversitesi BGD, rakibini 68-65 mağlup etti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Mersin Büyükşehir Belediye ilk periyodu 18-15 önde kapattı. Daha sonra toparlanan İÜ BGD ikinci çeyrek sonunda skoru 31-31’e getirdi. Karşılaşmanın ikinci yarısına da Mersin ekibi etkili başladı ve üçüncü periyodu 48-46 önde tamamladı. Karşılaşmanın son periyoduna bu kez İÜ BGD ağırlığını koydu ve mücadeleden 68-65 galip ayrılarak kupaya iyi bir başlangıç yaptı.

İÜ BGD’de en skorer oyuncular Courtney Paris (16), Kamile Nacickaite(15), Özge Yavaş(13) olurken, Mersin BŞB’de Dora Horti 17 sayıyla oynadı.